Bela Cozinha De Amos – Amoksella on uusi kaunis keittiö!

Kesällä 2019 TLK:n rakas klubitila Amos koki hurjan muodonmuutoksen, kun pitkään kaavailtu remontti toteutui. Amos saa pian myös uudet hienot nettisivut, mutta sitä odotellessa alta voi lukea klubivastaavan fiiliksiä remontista – ja tietysti ihastella kuvia upeasta Amoksesta!

Panorama-kuvaa keittiöstä

“Vuosi oli 2018, kun klubivastaavien rintamalla oli meneillään seremoniallinen avaintenvaihtotilaisuus klubin tiloissa. Nykyään roolista jo eläköitynyt entinen klubiukkeli Hannes Aapola avasi tuolloin sanaista arkkuaan hieman haikeutta äänessään: “sääli kun ei koskaan saatu sitä keittiöremonttia aikaiseksi..”.  Hanneksen toteusta vailla ollut suunnitelma oli torpattu vuonna 2016 silloisen hallituksen toimesta, mm. liian kalliina sijoituksena. Työ ei kuitenkaan ollut turhaa, sillä tarinan myötä oli idean siemen istutettu nuoren pelaajan, Jussi Yli-Nokarin päähän.

Tuostapa kaikki sitten sai alkunsa. 2019 muodostettiin kandiseuran jäsenistä rempparyhmä ja ideaa alettiin Jussin toimesta ruoskimaan eteenpäin. Keittiöremontti kilpailutettiin, suunnittelupalaverit pidettiin, työtehtävät jaettiin ja kustannusarvio muodostettiin.  “Läpi meni että heilahti” luki 15.4 Jussin remppachättiin lähettämässä viestissä, jonka yhteyteen oli linkattu video “Kummeli Jackpot – Keijolla kolokytätonnia”. TLK:n hallitus oli antanut projektille vihreetä valoa rahoituksella 30 000€ ja toteutus tulisi tapahtumaan kesällä 2019. Useiden kuukausien mittainen suunnittelutyö, lukuisat kokoukset, puhelut taloyhtiölle mahdollisesta asbestista, lupapyyntö purkaa takka sekä palaverit keittiösuunnittelijoiden kanssa eivät tulisi tällä kertaa jäämään vain suunnitelmaksi powerpointin slaideille.

Vilkaisu TLK:n kalenteriin kertoo kaiken oleellisen, Amos on jatkuvassa käytössä lähestulkoon päivittäin. Käyttäjiä ovat TLK itse, kandiseuran jäsenet, ulkopuoliset vuokraajat sekä TKK:n valmennuskurssi. Remontilla haluttiin kasvattaa klubin käyttäjäviihtyvyyttä, käytännöllisyyttä sekä kasvattaa markkina-arvoa vuokramielessä. Keittiötä ennen remonttia käyttäneet allekirjoittanevat vanhan keittiön infernaaliset olosuhteet. Olikin jo korkea aika, että tänä vuonna 47v täyttävä kandiseuramme ostaa itse itselleen aikaisen syntymäpäivälahjan. Täten Amoksen ovet lyötiin säppiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Amokselta raivattiin irtaimistoa pois, jotta ammattimiehet Epoqilta pääsisivät työstämään keittiötä. Kandeista koostuva rempparyhmä kävi kesän ajan omin kätösin maalauttamassa Amoksen seinät sekä tekemässä muita pieniä lisäyksiä, kuten kunnolliset kenkätelineet eteiseen sekä adekvaatit naulakot. Remontin myötä keittiövarustuksiin saatiin lisää työtasoja LED-valaistuksella viimeisteltynä, viimeistä huutoa olevat uunit, induktioliesi varustettuna kunnollisella tuulettimella, lisää kaappi –ja säilytystilaa sekä esteettisemmät tiskialtaat. Jopa koko Amoksen astiasto uudistettiin kokonaisuudessaan vastaamaan keittiön uutta ilmettä. Keittiön ulkopuolella allekirjoittanut ja TLK:n isäntä Mikael Päivömaa työstivät käsin klubin seinälle kandiseuran logon, joka toimii oivana kuvausseinänä tapahtumissa, sekä muistutteena kenen katon alla ollaankaan juhlimassa.

TLK:n logo Amoksen seinällä

Lopputulos kosmeettiselle ehostukselle on silmiä hivelevä. Keittiön trendikkyys ja värimaailma on kuin suoraan Don Draperin kodista Mad Men-sarjasta. Remontti oli yksi TLK:n suurimmista projekteista vuosikausiin ja sen konkreettinen näkeminen edessään on erittäin palkitsevaa jo itsessään. Työ saatiin tehdyksi määräajassa ja budjettikin alitetettiin useammalla tuhannella. Seuraava etappi on vielä uudistaa Amoksen huonekalut synergisiksi vieressä säkenöivän kyökin kanssa. Kuitenkin jo ennen tätä toivotamme kollektiivisesti remonttiryhmän kanssa kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan työmme hedelmistä! Nähdään siis Varastokadulla!”

A(t)mosfäärisin klubiterveisin,

Fausto Tomas, CV

kabaree-asessori alias klubiukko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *