Hallitus aloitti uusien sääntöjen valmistelun

TLK:n hallitus päätti kokouksessaan 2/19 aloittaa sääntöjen kokonaisuudistuksen valmistelun. Uudistus on osa TLK:n uuden strategian toimeenpanoa ja sen tavoitteena on seuran hallinnon keventäminen ja vastuualueiden tarkentaminen.

Nykyisissä säännöissä ja ohjesäännössä on määritelty varsin yksityiskohtaisesti mm. toimihenkilöiden määrästä, vastuista ja hallituksen jäsenten pakollisista vastuualueista ja peräti siitä, kuka vastaa TLK:n lipun säilyttämisestä. Lisäksi hallituksen toimivalta on useilta osin rajattu niin suppeaksi, että nykyisen lähes 800-henkisen yhdistyksen päätöksenteko on toisinaan kankeaa.

Uudistuksessa tavoitteena on siirtää nykyinen vuosikokouksen päättämä ohjesääntö hallituksen työkaluksi. Tämä mahdollistaa mm. toimihenkilöiden toimenkuvien joustavamman muuttamisen ja lisää ketteryyttä seuran hallintoon. Tavoite on, että uusien säännöstöjen ja hallituksen myöhemmin luomien ohjesääntöjen myötä TLK:n piirissä toimivien henkilöiden vastuualueet täsmentyvät ja esimerkiksi mahdollisuus tehdä itsenäisiä päätöksiä paranee.

Hallitus käsittelee luonnosta uusiksi säännöiksi seuraavan kerran iltakoulussaan 11.2. Kandidaattiseuralaisten on mahdollista osallistua sääntökeskusteluun hallituksen kokouksessa 18.2. ja kevätkokouksessa 15.4. Kevätkokouksen jälkeen sääntöuudistusta valmisteleva työryhmä siirtyy valmistelemaan uusia ohjesääntöjä.

Kommentteja ja palautetta sääntöjen muutostyöstä voi lähettää TLK:n puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja(at)tampereenkandit.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *