TLK:n hallitus antoi uuden koronaohjeistuksen

Katsaus koronavirustilanteeseen 28.9.2020

Valtakunnallisesti ja Pirkanmaalla Covid-19-tartuntaluvut ovat selkeässä kasvussa. Sairaanhoitopiirit ovat reagoineet tilanteeseen, mukaan lukien PSHP laajemmalla maskisuosituksellaan. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lähtökohta on, että opetus on tärkeä osa yliopistosairaalan toimintaa ja se pyritään siten tavalla tai toisella turvaamaan mahdollisimman pitkälle. Kliinisen opetuksen jatkuminen huolettaa etenkin toistuvissa tilanteissa, joissa suuri joukko opiskelijoita altistuu tai saa tartunnan. Suomen Medisiinariliitto, Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Lääkäriliitto ovat ottaneet opetuksen turvaamiseen kantaa tänään julkaistussa kannanotossaan ‘Rajoitusten vaikutus lääketieteen koulutukseen on minimoitava’.

Kandidaattiseuran keskeinen tehtävä on puolustaa ja tukea laadukkaan opetuksen toteutumista. Tällä hetkellä osa ammattitaidon kehittymisen kannalta keskeisestä lähimuotoisesta opetuksesta joudutaan toteuttamaan etänä tai perumaan kokonaan. TLK:n edunvalvonta-akseli käy aktiivista keskustelua tiedekunnan kanssa lähiopetusmahdollisuuksista sekä toimivimmista etäopetusmuodoista.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on jatkumassa pidempään kuin osasimme keväällä arvioida. Pitkittyvä tilanne haastaa entistä huomattavammin opiskelijoiden hyvinvoinnin ja sitä kautta opintojen sujumisen. TLK tukee ammatillista kasvua ja oppimisprosessia sosiaalisen ympäristön kautta. Tätä faktaa ei voi täysin sivuuttaa TLK:n seuratoimintaa koskevia linjauksia arvioitaessa.

TLK:n hallituksen 28.9. antama ohjeistus lähimuotoisen vapaa-ajan toiminnan järjestämisestä

TLK noudattaa toiminnassaan 12.8. tehtyä päätöstä 50 henkilön rajoituksesta sekä korostetun hyvän hygienian noudattamisesta. TLK:n tapahtumissa preklinikkalaiset ja klinikkalaiset osallistujat jaetaan siten, että nämä kaksi ryhmää eivät altistu toisilleen tai vaihtoehtoisesti tapahtuma kohdennetaan vain toiselle ryhmistä. Tämä preklinikka-klinikka -jako ei koske tapahtuman järjestäjiä eikä säännöllistä pienimuotoista harrastus- ja kerhotoimintaa.

Kaikesta TLK:n alaisesta toiminnasta kerätään osallistujatiedot, jotka toimitetaan hallituksen hyvinvointivastaaville. TLK:n hallitus suosittaa kaikkia jäseniä käyttämään Koronavilkku-applikaatiota sekä pitämään kirjaa omista vapaa-ajan menoistaan.

TLK:n hallitus arvioi jatkuvasti koronatilanteen etenemistä ja reagoi muutoksiin välittömästi tarvittavin toimin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *