Juhlien tärkein henkilö

Yksi henkilö on jokaisissa juhlissa yli kaikkien muiden. Oli sitten kyseessä injektiot, Amos-jatkot, huturyhmän illanistujaiset tai kandiseuramme XLVI wuosijuhlat. Tämän henkilön läsnäolo on välttämätöntä kaikissa näissä kekkereissä, jotta ilta olisi onnistunut.

Hänen vetovoimaisuutensa saa kaikki muut lähtemään illan teeman mukaiseen ohjelmaan mukaan, ja hän näyttää käytöksellään esimerkkiä niin hyvässä kuin pahassa. Hän tarjoilee muille virvokkeita, avaa ovia, heittää juttua, siivoaa omat sotkunsa ja ottaa porukkaa mukaan jatkoille. Hän myös aloittaa laulun liian kovaa väärässä paikassa, silloin tällöin kaataa juomat pitkin lattioita, tanssii niin villisti, että muut ovat kateudesta kalpeita.

Tämä avainpelaaja on tietysti jokainen osallistuja omalla persoonallisella tyylillään. Osallistuja on se, joka tekee juhlasta juuri sellaisen kuin se sitten tulevaisuudessa muistetaan. Ilman osallistujan panosta juhlaan ei parhaimmatkaan järjestelyt tai maailman maittavin ruoka pääse kukoistamaan. Jokainen luo omalla tyylillään juhlaan tunnelmaa ja joka ikisen juhlijan käytös vaikuttaa siihen miltä muista tuntuu olla läsnä.

Pidetään jatkossakin yllä tätä kandiseurallemme tyypillistä piirrettä siitä, että illanvieton järjestäjä voi luottaa siihen, että meno taattua TLK-laatua!

Riku Metsälä
TLK:n emäntä

Kirjoitus on julkaistu Flatuksessa 17.10.2018.