Kaikkea ei opi kirjoista

Suomen Medisiinariliitto on lähettänyt maanantaina 4.3. Opetus- ja kulttuuriministeriölle, yliopistojen rehtoreille sekä lääketieteellisten tiedekuntien johdolle kannanoton sisäänottomäärien laskemisen puolesta.
Kannanotossa esitetään erityinen huoli siitä, että sisäänottomäärien ja resurssien epäsuhta vaikuttaa heikentävästi valmistuvien lääkärien ammattitaitoon.

Kannanotolla pyritään vaikuttamaan tuleviin päätöksiin aloituspaikkojen määristä. Suomen Medisiinariliitto on linjannut, että suunnitelmallinen lasku valtakunnallisesti yhteensä 600 aloituspaikkaan per vuosi on laadukkaan koulutuksen toteutumisen kannalta tärkeä tavoite nykyisillä opetuksen resursseilla.

Pienryhmissä toteutettava opetus on kriittinen osa lääketieteellistä koulutusta. Ryhmissä opetellaan keskeisiä taitoja kuten potilaan tutkimista ja toimenpiteiden oikeaoppista suorittamista. Ryhmäkoon kasvun myötä esimerkiksi jo ennestään niukat toimenpiteiden toistokerrat ovat vähentyneet.” 
– Fredrik Ahlström, Medisiinariliiton puheenjohtaja

Voit lukea kannanoton Medisiinariliiton nettisivuilta: http://www.suomenmedisiinariliitto.fi/koulutus-ja-edunvalvonta/kannanotto3-19/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *