Miksi tekisin vapaaehtoistyötä?

Miksi tekisin vapaaehtoistyötä? Mitä siitä hyötyy? Näitä kysymyksiä tulee pohdittua usein. Monet kysyvät, että miksi joku tekisi ilmaiseksi työtä, kun samalla ajalla voisi tehdä muutakin. Rahallisesti Isännän tehtävä on ollut todella huono diili. Vaikka ottaisi huomioon ruuat ja muut kestitykset, jää tuntipalkka hyvin heikoksi.

No miksi teen tätä? Mielestäni itsensä kehittäminen on jatkuva työ, joka on äärimmäisen tärkeää. Vapaaehtoistyö on loistava paikka harjoitella elämässä tarvittavia taitoja, joita koulussamme ei opeteta. Sosiaaliset suhteet, johtaminen, budjetin hallinta, tiimityöskentely ja demokraattinen päätöksenteko ovat entistä keskeisempiä osia työelämää.

Tämä kehitys on tulevaisuuden kannalta tärkeämpää, kuin muutama saatu euro. Kandiseurassamme on kannustava ja uskomattoman anteeksiantava ilmapiiri, jossa virheet hyväksytään ja uusia mahdollisuuksia on tarjolla, siksi suosittelenkin kaikkia lähtemään mukaan.

Kiitos tästä harjoituskentästä, koen kehittyneeni näiden muutamien vuosien aikana enemmän, kuin olisin edes uskaltanut toivoa. Vastuutehtävien tuomaan kehittymiseen jää koukkuun ja tässä onkin yksi syy sille, miksi aina samat henkilöt hakevat useisiin tehtäviin.

Toivonkin, että annatte itsellenne mahdollisuuden onnistua, epäonnistua ja kehittyä ihmisinä, koska sitä varten elämä on.

Aleksi Mäkelä
TLK:n Isäntä

Aleksi Mäkelä Riku Metsälä

Kirjoitus on julkaistu Flatuksessa 21.11.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.