ENSI KERRALLA PAREMMIN

Ensi Kerralla Paremmin on tarina altavastaajista ketkä melkein onnistuivat. Yllättävä semipoliittis-koominen musiikkinäytelmä koko taloyhtiön kattavasta hahmokavalkadista, joka nousee uhmaamaan jotain paljon pientä ihmistä suurempaa, Euribor-korkoa siis, löytäen matkan kuitenkin ehkä jotain sitäkin oleellisempaa. Uskomaton bändi, nokkela alkuperäiskäsikirjoitus, hervottomat näyttelijät ja tajunnanräjäyttävät tanssit.

HUOM. vaikka ohjauskorko nousee, älä tee tätä kotona.

 

Tule katsomaan ja hämmästy!


Esitykset Hällä-näyttämöllä:

Ke 17.4. klo 18.00

To 18.4. klo 18.00

Pe 19.4. klo 18.00

La 20.4. klo 13.00

 

Esitys Turussa Sigyn-salissa:

La 27.4. klo 18.00

VANHAT PRODUKTIOT

PSYKOMETELISOPPA (2023)

“Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettävä eteenpäin.”

̴ Søren Kierkegaard, 1844

 

Mitä, jos olisitkin valinnut toisin? Tai jättänyt valitsematta?

 

Mikä kaikki on omissa käsissäsi, mikä sattuman sanelemaa? 

 

Miten inhimillistä tuo pohdinta onkaan tässä valintojen maailmassa, jossa ruokakauppojen hyllytkin pakottavat meidät tekemään tuhansia päätöksiä; maailmassa, jossa nuoret hukkuvat elämää suurempien päätösten alle yhä aikaisemmin? On arvioitu, että ihminen tekee noin 35 000 valintaa joka päivä. Miten tunnistaa niistä ne tärkeimmät?

 

Jos aikasi loppuisi tähän iltaan, 

voisitko seistä päätöstesi takana?

 

 

ELIPÄ KERRAN IHMINEN

Kun nykymaailman hektisyyteen kyllästynyt Tampereen yliopiston pseudotieteellisen tiedekunnan Emeritus Emmetti keksii aikakoneen, on hänellä mielessään vain kolme vanhaa hyvää asiaa: “sex, drugs and rock n’ roll”.  Asiat kuitenkin mutkistuvat, kun Emerituksen älyllinen kilpailija, intellektuelli ja idealisti, antropologian jatko-opiskelija Weeti liittyy mukaan aikamatkalle vuoteen 69’…

 

Madonsilmän tuolla puolen kaksikkoa odottaakin seksin, huumeiden tai papparokin sijasta proto-suomalainen Syvälän heimoyhteisö prehistoriallisen havumetsän siimeksessä. Heimon keulakuvana toimii vanha ja viisas Tapio, kylän alfauros ja riitojen ratkaisija; ja riitoja hänellä riittääkin ratkaistavaksi, sillä heimoon kuuluu kolme (radikaalia ja kapinallista) nuorta: Vähän liiankin kehityskeskeinen Elon, kivi-rokin ja veri-seinämaalausten sielunkumppani Kielo sekä oman aikansa terveys-terroristi Graniitti. Vanhempaa väestöä edustaa primaari-martta Ullervo sekä kivikauden kulinaristi ja luolakunnan…ainakin luovin kokki, Pilvi. Heimosta erottautuu vielä kaksi outolintua: mysteerinen naavan filosofiaa saarnaava Annukka sekä hiekkakuopassa potentiansa hukkaava lapsinero Vellamo, jonka oudot kojeet vetävät vertoja jopa Da Vincin keksinnöille. Ja emmekä voi unohtaa heimon kuopusta (taakkaa), 

PIENTÄ MIESTÄ! 

 

Miten käy Syvälän heimon, kun aikamatkaajien ja alkuperäisasukkaiden kulttuurit ja arvot kohtaavat? 

Pystyykö pieni ihminen muuttamaan historiaa vai muuttaako historia aina vain ihmistä?

Ja kuinka vaarallista aikamatkustus lopulta voi olla?

Kenen heimolaisen nahkoihin päätyisit, jos olisit itse syntynyt vuosituhansia sitten?

Onko heimohengellä mitään toivoa selviytyä kapitalististen määräaikojen, individualistisen henkilöpalvonnan ja  yleisen hurmoksen ristitulessa?

Mitä tapahtuu kun tapat menneisyydessä esi-isäsi?? (mikäli koet esityksen antavan vastauksen tähän kysymykseen, tulkintasi on todennäköisesti väärä, sillä siihen meillä ei ole mitään koulutusta)

 

 

AURINKOTUULEN VIEMÄÄ (2021)

Kaukaisen galaksin toisella puolella asustaa perheineen yltiörikas teollisuusmoguli Huugo Xanor, joka loi koko omaisuutensa sinisten olioiden, kilpailijoiden ja hölmöjen kuluttajien kärsimyksestä. Avaruusmarkat eivät kuitenkaan tuoneet perheelle onnea – päinvastoin. 

 

Isänsä varjossa kasvanut Taneli Xanor on jo vuosien ajan joutunut turvautumaan avaruuspölyyn ja salasuhteeseen selviytyäkseen rapistuvan avaruusliittonsa raunioista. Hänen ainoa ystävänsä koko tähtijärjestelmässä on planeettakunnan sheriffi, Pete Texas, joka tunnetaan myös intohimoisesta rakkaudestaan hirttämistä, siipikastiketta ja 88% lihapitoisia makkaroita kohtaan. Ei olekaan mikään ihme, että sheriffi Texasin maine suurena hurmurina on kiirinyt myös Tanelin puolison, wanna-be influencer ja macrame taiteilija Päivi Xanorin huomioon. Ymmärrettävästi vanhempiensa sekoilusta turhautunut Päivin ja Tanelin esikoinen, Gerbiili Xanor, etsii lohtua isoisänsä keittäjän Ava Tarin tyttärestä, Iinasta, ja pistää aluille sopan, jonka ratkaisemiseksi eivät tieteelliset metodit riitä. 

 

Selviääkö Huugo julmuuksiensa kanssa enää pitkään?

Kantaako Taneli yksin Huugon verenperintöä vai löytyykö sille jakaja?

Kuka päätyy lopulta Peten hirteen?

Voittaako todellinen rakkaus vai sortuvatko Xanorin perheenjäsenet realismiin?

 

PIENI VERENKUVA (2019)

Mitä kaikkea olisit valmis tekemään rakkauden tähden?

Nella ja Edmund elävät unelmiensa rakkaustarinaa, mutta mitä käykään kun veri vetää vuosisatoja vanhan suvun vesaa palaamaan kotiin, ja miniäehdokkaalle tulee aika tehdä vaikutus kylmäveriseen anoppiin? Von Willebrandien sukukartanon käytäville kätketyt salaisuudet on aika tuoda päivänvaloon!

Keitä ovat Von Willebrandit? Vieläkö vanha suola janottaa? Miksi maailma on pilalla? Kuka ei kuulu joukkoon? Ja kuka kylähullu niitä kuvia räpsii?

 

PIRAATTIPÄIVÄKIRJAT (2018)

Tarut kertovat paikasta, jossa voi toteuttaa suurimmatkin unelmansa. Paikasta, jonne joko ei koskaan eksy tai josta ei koskaan palaa. Jokainen merenkävijä on jossain vaiheessa elämässään pohtinut mitä toivoisi, jos saisi edes yhden haukkauksen Toivepuun hedelmästä. 
Mutta kukapa taruihin uskoisi? Ei uskonut Repekään, ennen kuin hänen isänsä palasi meriretkeltään järkensä menettäneenä, mukanaan vain sekavasti täytetty päiväkirja täynnä mainintoja Toivepuusta ja mystisestä Kahdeksannesta merestä…

On aika värvätä miehistö ja lähteä suurelle seikkailulle! Tekevätkö he sen, mihin kukaan muu ennen ei ole pystynyt? Löytävätkö he suurimman aarteen, vai oliko kaikki vain hullun kuvitelmaa?

Seuraa Pseudoa somessa!

Ota yhteyttä Pseudon tuottajiin!

Tampereen lääketieteen kandidaattiseura TLK ry

Arvo Ylpön katu 34, 33520 Tampere

Toimiston aukioloaika ma-pe 9:00-13:00

puh: (03)2612091

email: tuula.kalttonen@uta.fi