TLK XLVII

Iltajuhla

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry:n 47. Wuosijuhlien akateemista iltajuhlaa vietetään Sokos Hotel Torni Tampereen Paja Kongresissa lauantaina 2.11.2019 klo 18 alkaen. Paja Kongressin ovet aukeavat klo 17.15. Etiketin mukaisesti hyviin tapoihin kuuluu olla ajoissa paikalla. 

Akateemisen iltajuhlamme perinteisiin kuuluu hyvä ruoka juomineen, juhlalliset puheet, ansioituneiden kandidaattiseuralaisten palkitsemiset sekä muu suunniteltu ohjelma.

Jatkot

Wuosijuhlien jatkot tanssitaan Olympia-korttelissa. Tänä vuonna myös vanhat tanssit tanssitaan Wuosijuhlien jatkojen Olympia-salissa. Jatkoja tanssahdellaan aina aamun pikkutunneille saakka. Jatkot sijaitsevat iltajuhlapaikan läheisyydessä, mutta iltajuhlapaikasta on järjestetty bussi, joka kuljettaa kyytiä tarvitsevat juhlavieraat jatkoille.

Silliaamiainen

Wuosijuhlien silliaamiainen nautitaan Wuosijuhliin asti mysteeriksi jäävässä paikassa. Silliaamiaiselle vieraat kuljetetaan perinteiseen tapaan Tampere-talolta klo 12 alkaen. Silliaamiaista vietetään tänä vuonna markkinateemalla! Joten kaiva kaapeista ja komeroista kaikki mahdollinen markkinakama ja pue ne päällesi. Tänä vuonna kannattaa myös varautua pyyhkeellä, sillä silliksellä lämpiää myös sauna!

Oheistapahtumat

Notre Damen kellonsoittaja

TLK:n 47-vuotista taivalta aletaan juhlia 2.10.2019 Tampereen teatterissa syyskuussa ensi-iltansa saavasta Notre Damen kellonsoittaja -musikaalista nauttien. Ilmoittautuminen tapahtumaan Lyytissä. Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta sähköpostissa kandidaattiseuran jäsenille.

“Uskomaton spektaakkeli, joka kosketti syvältä ja herätti lapsuuden elokuvamuistot henkiin!” TLK:n Kulttuurivastaava näytöksen jälkeen 

Kulttuuritapahtuma II: Makumatka Ranskaan

Wuosijuhlien toinen kulttuuritapahtuma vie joukon kandiseuralaisia Ranskan makujen maailmaan. Luvassa on punaviininmaistelua, erilaisten juustojen ja patonkien kera. Kulttuuritapahtumaa vietetään torstaina 24.10. 

Ranskalaisiin makuihin tutustutaan yhdessä Tampereen Lääkäriseuran jäsenistön kanssa.

Tanssikurssi

Tänä syksynä Wanhojen tanssit kerrataan Wuosijuhlia varten Amoksella. Tanssikurssi järjestetään kolmena päivänä 15.10, 21.10. sekä 28.10. klo 18 alkaen! Tanssikurssille osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista, mutta olethan ajoissa paikalla. Tanssikurssille tulee hintaa 3,5 €/kerta tai vaihtoehtoisesti 7 €/koko kurssi. Osallistujalistat kerätään joka kerta erikseen ja maksut suoritetaan kurssin jälkeen Tuulan toimistolle. 

Mysteeri II

Viime vuonna lanseerattu TLK:n pakohuonepeli on uuden kaartin käsissä. Pakohuonepelinä aloitettu mysteeri tuo tänä vuonna uusia tuulia Wuosijuhlahumuun. Täysin uudesta Mysteeristä ei juuri tietoa ole saatavissa mysteerikkotiimin ulkopuolelle, kuitenkin viimeinkin mysteerin ajankohdaksi on varmistunut 30.10. klo 18.

Wuosijuhlaluento

Wuosijuhlaluento järjestetään 29.10. yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kanssa. Ilta tarjoaa osallistujille jälleen mielenkiintoisia puheenvuoroja ajankohtaisesta aiheesta sekä herkullista ruokaa. Lisätietoa wuosijuhlaluennosta on tulossa myöhemmin.

Wujuleffa

Vuoden 2019 Wujuleffaksi on valikoitunut Jokeri! Wujuleffasta mennään nauttimaan elokuvateatteri Niagaraan sunnuntaina 6.10. 19.00 alkaen. Hinta 8 € lipulta. Ilmoittautuminen Lyytissä ma 23.9. Lisätietoja ilmoittautumiseen ja tapahtumaan sähköpostissa. 

Wuosijuhlakirpputori

Myy, vuokraa tai lainaa vanha iltapukusi tai frakkisi seuraavalle käyttäjälle tai hanki itsellesi ekologisesti ja edullisesti asu wuosijuhliamme varten. Myös korut, huivit ja muut iltajuhlaan sopivat pukimet ovat tervetulleita kirpputorille. Kirpputori järjestetään 9.10. Arvolla klo 15-17. Lisätietoa sähköpostissa.

Ilmoittautuminen

Kandidaattiseuralaiset

Kutsuvieraat

Alumnit

Wuosijuhlaetiketti

Wuosijuhlien pukeutumisetiketti on iltapuku tai tumma puku. 

Miehet pukeutuvat wuosijuhlassa frakkiin tai tummaan pukuun. Myös päällystakki on suotavaa valita juhlan tyylin mukaan. Frakkiin pukeutuessa kengät ovat mustat kiiltonahkakengät. Tumma puku on puolestaan yksi- tai kaksirivinen ja kaksi- tai kolmiosainen, ja väriltään musta tai muu tummansävyinen. Tumma puku on kuvioton ja paita sekä taskuliina valkoisia. Solmio on hillitty ja kengät mustat.

Naisilla asu on tilaisuuden arvokkuuden mukaisesti kokopitkä eli vähintään nilkat peittävä iltapuku tai juhlapuku. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku. Materiaalin tulee olla juhlava ja tilaisuuden arvokkuus on suotavaa huomioida mekon avoimuudessa. Juhlalaukku on pieni ja olkahihnaton, ja pöydässä istuessa sen paikka on sylissä. Kengät ovat etiketin mukaan umpikärkiset. Kokonaisuuden kruunaavat asuun sopivat korut ja juhlava kampaus. Ennen kello 18 hartioiden tulee olla peitettynä esimerkiksi pukuun sopivalla hartiahuivilla.

Akateemiset ansiomerkit kuuluvat asuun ja niitä kannetaan juhlapuvun vasemmassa rintamuksessa.

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran jäsenillä on oikeus kantaa wuosijuhlassa ainejärjestönauhaamme. Miehillä nauha kulkee oikealta olkapäältä viistosti alas vasemmalle. Nauha puetaan liivin alle ja pukuun pukeuduttaessa se kulkee solmion päältä. Naisella ainejärjestönauha kiinnitetään joko ruusukkeena iltapuvun rintaan vasemmalle puolelle tai kulkemaan ylhäältä vasemmalta alas oikealle. Nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa. Ainejärjestönauhaa saa Tuulan toimistolta.

 

Etikettiin kuuluvat myös yleiset hyvät tavat ja juhlan arvokkuuden kunnioittaminen. Paikalle tulee saapua ajoissa. On kohteliasta odottaa seisten kunnes koko pöytäseura on paikalla ja esittäytynyt. Puheiden ja muun ohjelman aikana ei sovi syödä tai juoda. Pöydästä poistutaan vain taukojen aikana, mutta mikäli juhlan aikana on välttämätöntä poistua, tulee se tehdä mahdollisimman huomaamattomasti ja ohjelmaa häiritsemättä. Kylmän ruoan syömisen voi aloittaa, kun kaikki pöytäseurueesta ovat saaneet annoksensa. Lämpimän ruoan saapuessa voit aloittaa syömisen, kun lähimpänä sinua istuvat ovat myös saaneet annoksensa. Seremoniamestarit johdattavat juhlaa eteenpäin ja seremoniamestareiden sauvan kopautuksen kuullessa on syytä hiljentyä ja noudattaa heidän ohjeitaan. Laulutoiveet voi välittää juhlan aikana laulunjohtajalle, joka aloittaa laulut ja johtaa laulua. Juhlan luonteesta johtuen alkoholia on suotavaa nauttia kohtuudella.

TLK LOGO

Mikael Päivömaa
Isäntä, TLK ry
isanta@tampereenkandit.fi

Kaisla Ylihautala
Emäntä, TLK ry
emanta@tampereenkandit.fi

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry
Arvo Ylpön katu 34
33520 Tampere