Iltajuhla

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry:n 49. Wuosijuhlien akateemista iltajuhlaa vietetään Sokos Hotel Torni Tampereen Paja Kongressissa lauantaina 27.11.2021 klo 18 alkaen. Paja Kongressin ovet aukeavat klo 17.15. Etiketin mukaisesti hyviin tapoihin kuuluu olla ajoissa paikalla.

Akateemisen iltajuhlamme perinteisiin kuuluvat hyvä ruoka juomineen, juhlalliset puheet, ansioituneiden kandidaattiseuralaisten palkitsemiset, muu suunniteltu ohjelma sekä tietysti yhdessäolo ja hyvä seura.

Jatkot

Wuosijuhlien jatkot juhlitaan Olympia-korttelissa. Tänä vuonna myös vanhat tanssit tanssitaan Wuosijuhlien jatkojen Olympia-salissa, minkä jälkeen ilta jatkuu bändin ja dj:n tahdittamana yön pikkutunneille saakka. Jatkopaikka sijaitsee iltajuhlapaikan läheisyydessä, mutta sinne on järjestetty myös bussikuljetus iltajuhlapaikasta sitä tarvitseville. 

Silliaamiainen

Wuosijuhlien silliaamiainen, eli sillis, nautitaan Wuosijuhliin asti mysteeriksi jäävässä lokaatiossa iltajuhlaa seuraavana päivänä, 28.11. Sillikselle ominaista on perinteisesti rento hengailu ja ruuasta sekä juomasta nauttiminen, sekä kevyet ja vapaavalintaiset aktiviteetit. Mikäli menojalkaa vielä sunnuntaiaamunakin vipattaa, on tilanteeseen sopivia mahdollisuuksia myös tarjolla. Oikea valinta asuksi tilaisuuteen ovat haalarit / vastaava rento asu. Bussikuljetus sillikselle lähtee Tampere-talolta sunnuntaiaamuna, ja aikataulusta informoidaan myöhemmin.

Oheistapahtumat

Pseudon Wujunäytös pe 22.10.

Selviääkö Huugo julmuuksiensa kanssa enää pitkään? Kantaako Taneli yksin Huugon verenperintöä vai löytyykö sille jakaja? Kuka päätyy lopulta Peten hirteen? Voittaako todellinen rakkaus vai sortuvatko Xanorin perheenjäsenet realismiin? Pseudo palaa lavalle 2,5 vuoden koronatauon jälkeen, mitä mahtavimmalla avaruusseikkailulla. Tervetuloa katsomaan! Lipunmyynnin ja muuta infoa löydät osoitteesta kandit.fi/pseudo .

Wuosijuhlakirpputori 1.11.

Myy, vuokraa tai lainaa vanha iltapukusi tai frakkisi seuraavalle käyttäjälle tai hanki itsellesi ekologisesti ja edullisesti asu wuosijuhliamme varten. Myös korut, huivit ja muut iltajuhlaan sopivat pukimet ovat tervetulleita kirpputorille. Kirpputori järjestetään 1.11. klo 14:30–17:00 Arvolla tilassa A207. Lisätietoa sähköpostissa Lotta Virtasen viestissä.

agatha christie

Tampereen Teatteri – Eikä Yksikään pelastunut 2.11.

TLK:n 49-vuoden juhlahumun kulttuurillista räiskettä jatketaan Agatha Christien klassikkoteoksesta Tampereen Teatterissa nauttien.  Christie punoo tässä jännitystä tihkuvassa teoksessa mestarillisesti yhteen epäilyn, syyllisyyden ja suljetun tilan teemat. Ilmoittautuminen esitykseen tapahtuu Lyytissä, ohjeet sähköpostissa kandiseuralaisille.

Viininmaistelu TLS:n kanssa 12.11.

Viinien vivahteita ja alkon adjektiiveja metsästetään tänäkin vuonna yhdessä Tampereen Lääkäriseuran kanssa, kun viininmaistelutapahtuma valtaa Amoksen 12.11. Tilaisuuden nimi on melkoisen havainnollistava, mutta tässä vielä lyhyesti: iltaan kuuluu sivistynyttä viinien maistelua ammattimaisen asiantuntijan vetämänä sekä kylkeen pientä purtavaa ja tietysti hyvää seuraa niin kandiseuralaisista, kuin kokeneemmista kollegoista TLS:n riveistä.

Wuosijuhlaluento 17.11.

Wuosijuhlaluento järjestetään 17.11. yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kanssa. Ilta tarjoaa osallistujille jälleen mielenkiintoisia puheenvuoroja ajankohtaisesta aiheesta, josta et kuule puhuttavan Arvolla tai muilla lääketieteellisillä foorumeilla. Tarjolla on tietysti myös herkullista ruokaa ja juomaa. Lisätietoa wuosijuhlaluennosta on tulossa myöhemmin.

Tanssikurssi

Tule tanssin pyörteisiin! Tänä syksynä Wanhojen tanssit kerrataan Wuosijuhlia varten Arvolla. Tansseista käydään läpi ainakin tutut Cicapo, Pas d’Espagne, Valssi ja Foxtrot. Tanssikurssi järjestetään kolmena päivänä 19.11., 25.11. sekä 26.11. klo 16.30 alkaen! Tarkempaa informaatiota ilmoittautumisesta ja muusta oleellisesta luvassa sähköpostitse lähiaikoina.

Wujumysteeri IV 15.11. alkaen, huipentuen 22.11. finaaliin

Mysteeri tulee taas! Suuren suosion takia neljännen kerran järjestettävä wujumysteeri järjestetään tänä vuonna kaksiosaisena. Kaikki halukkaat pääsevät koettelemaan nokkeluuttaan mysteerin ensimmäisessä vaiheessa Arvolla ma 15.11. alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten suoriutuvat salapoliisit lunastavat paikan 22.11. järjestettävään mysteerin finaaliin, jossa himoitun palkinnon – toogalippujonon ohituksen – tavoittelu jatkuu! Lisäinfoa ja säännöt Joona Lampelalta 14.11. tulleessa sähköpostissa. Ensimmäinen vihje: Paina tästä 

Wiiniä ja maalausta 24.11.

Wiiniä ja maalausta on TLK:ssa uusi konsepti, jossa yhdistyvät taide ja kultturelliin aktiviteettin sopiva nautintoaine, viini. Tapahtumassa päästään aistimaan ja luomaan uutta, kun lempiviinin vivahteet, musiikki, valot sekä tunnelma yhdistyvät kanvaksella majesteettisiksi luomuksiksi. Tapahtumaa tulee luotsaamaan taitava ohjaaja, joten osallistujalta vaadittavat taidot rajautuvat lähinnä siihen, että osaa pitää pensseliä oikeinpäin kädessä.

Ilmoittautuminen

Kandidaattiseuralaiset

Kutsuvieraat

Alumnit

Ilmoittautuminen oheistapahtumiin erikseen sähköpostien ohjeistusten mukaisesti.

Wuosijuhlaetiketti

Wuosijuhlien pukeutumisetiketti on juhlapuku.

 

Miehet pukeutuvat wuosijuhlassa frakkiin tai tummaan pukuun. Myös päällystakki on suotavaa valita juhlan tyylin mukaan. Frakkiin pukeutuessa kengät ovat mustat kiiltonahkakengät. Tumma puku on puolestaan yksi- tai kaksirivinen ja kaksi- tai kolmiosainen, ja väriltään musta tai muu tummansävyinen. Tumma puku on kuvioton ja paita sekä taskuliina valkoisia. Solmio on hillitty ja kengät mustat.

 

Naisilla asu on tilaisuuden arvokkuuden mukaisesti kokopitkä eli vähintään nilkat peittävä iltapuku tai juhlapuku. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku. Materiaalin tulee olla juhlava ja tilaisuuden arvokkuus on suotavaa huomioida mekon avoimuudessa. Juhlalaukku on pieni ja olkahihnaton, ja pöydässä istuessa sen paikka on sylissä. Kengät ovat etiketin mukaan umpikärkiset. Kokonaisuuden kruunaavat asuun sopivat korut ja juhlava kampaus. Ennen kello 18 hartioiden tulee olla peitettynä esimerkiksi pukuun sopivalla hartiahuivilla.

 

Akateemiset ansiomerkit kuuluvat asuun ja niitä kannetaan juhlapuvun vasemmassa rintamuksessa.

 

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran jäsenillä on oikeus kantaa wuosijuhlassa ainejärjestönauhaamme. Miehillä nauha kulkee oikealta olkapäältä viistosti alas vasemmalle. Nauha puetaan liivin alle ja pukuun pukeuduttaessa se kulkee solmion päältä. Naisella ainejärjestönauha kiinnitetään joko ruusukkeena iltapuvun rintaan vasemmalle puolelle tai kulkemaan ylhäältä vasemmalta alas oikealle. Nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa. Ainejärjestönauhaa saa Tuulan toimistolta.

 

 

Etikettiin kuuluvat myös yleiset hyvät tavat ja juhlan arvokkuuden kunnioittaminen.

 

Paikalle tulee saapua ajoissa. On kohteliasta odottaa seisten kunnes koko pöytäseura on paikalla ja esittäytynyt. Puheiden ja muun ohjelman aikana ei sovi syödä tai juoda. Pöydästä poistutaan vain taukojen aikana, mutta mikäli juhlan aikana on välttämätöntä poistua, tulee se tehdä mahdollisimman huomaamattomasti ja ohjelmaa häiritsemättä. Kylmän ruoan syömisen voi aloittaa, kun kaikki pöytäseurueesta ovat saaneet annoksensa. Lämpimän ruoan saapuessa voit aloittaa syömisen, kun lähimpänä sinua istuvat ovat myös saaneet annoksensa.

 

Seremoniamestarit johdattavat juhlaa eteenpäin ja seremoniamestareiden sauvan kopautuksen kuullessa on syytä hiljentyä ja noudattaa heidän ohjeitaan. Laulutoiveet voi välittää juhlan aikana laulunjohtajalle, joka aloittaa laulut ja johtaa laulua. Juhlan arvokkuudesta johtuen alkoholia on suotavaa nauttia kohtuudella.

Juho Luomajoki
Isäntä, TLK ry
isanta@tampereenkandit.fi

tlk logo valkoinen

Joona Lampela
Emäntä, TLK ry
emanta@tampereenkandit.fi

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry
Arvo Ylpön katu 34
33520, Tampere