50. Juhlavuosi

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry:n juhlistaa tänä vuonna 50. juhlavuottaan, mikä näkyykin läpi vuoden kandidaattiseuran tapahtumissa sekä muissa tilaisuuksissa.

Juhlavuoden tapahtumat käynnistää huhtikuussa juhlittava wappu. Vuoden kruunaa lokakuussa juhlittavat wuosijuhlat.


WUOSIJUHLAKUVAT ovat valmiit. Kiitos kuvista kuuluu TT-kameroille ja kandiseuran omille kuvaajille. Kaikki kuvat löytyvät seuraavan linkin  takaa. Jaathan linkin myös avecillesi.


https://ttkamerat.kuvat.fi/kuvat/Event%20photos/2022-2023/L%C3%A4%C3%A4kis%2050v/

Iltajuhla

Juhlavuoden kruunaa Pirkkalan Tähtiareenalla 15.10. kello 18.00 alkaen juhlittava akateeminen iltajuhla. Tähtiareenan ovet aukeavat kello 17. Juhlaetiketin mukaisesti paikalla on suotavaa olla ajoissa.

Akateemisen iltajuhlamme perinteisiin kuuluvat hyvä ruoka juomineen, juhlalliset puheet, ansioituneiden kandidaattiseuralaisten palkitsemiset, muu suunniteltu ohjelma sekä tietysti yhdessäolo ja hyvä seura.


Iltajuhlan pukukoodi on juhlapuku akateemisin kunniamerkein. Lisää tietoa etiketistä alempana sivulla. 


Iltajuhlaan ei ole erillistä lippua, vaan ilmoittautuessa saamanne varausvahvistus toimii lippuna ongelmatilanteissa.


Iltajuhlaan ei ole yhteiskyydityksiä ennen juhlaa. Mikäli saavutte taksilla, suosittelemme tilaamaan sen etukäteen. Tähtiareenalla on ilmaisia parkkipaikkoja. Suosittelemme hyödyntämään parkkipaikkoja, joiden sisäänkäynnillä ei ole puomeja, jotta auto ei jää parkkipaikalle jumiin puomien laskeutuessa. Yhteiskyyditykset on järjestetty Tampere-talolta iltajuhlan jälkeen. TKL:n bussi nro 12 tulee keskustan kautta aivan Tähtiareenan oven eteen.

jatkot

Wuosijuhlien jatkot juhlitaan vielä toistaiseksi mysteerinä pysyvässä paikassa. Tänä vuonna myös vanhat tanssit tanssitaan Wuosijuhlien jatkoilla, minkä jälkeen ilta jatkuu yllätysesiintyjän sekä DJ:n tahdittamana yön pikkutunneille saakka. Jatkopaikka sijaitsee iltajuhlapaikan läheisyydessä. Jatkopaikasta on järjestetty kuljetus Tampere-talolle.

Silliaamiainen

Wuosijuhlien silliaamiainen, eli sillis, nautitaan Wuosijuhliin asti mysteeriksi jäävässä lokaatiossa iltajuhlaa seuraavana päivänä sunnuntaina 16. lokakuuta. Perinteiseen tapaan tarjolla on kattava ruokatarjoilu unohtamatta kuitenkaan juomatarjoilua. Tanssilattian tunnelmaa ylläpitää DJ, minkä lisäksi bileet huipentaa yllätysesiintyjä. Tanssilattian lisäksi paikalla on laajasti muutakin aktiviteettia sekä rauhallisemmasta että villimmästä menosta innostuville. Oikea valinta asuksi tilaisuuteen ovat haalarit. Bussikuljetus sillikselle lähtee Tampere-talolta sunnuntaina klo 12. Bussit takaisin Tampere-talolle lähtee juoksevasti klo 16.30 alkaen.


Tänä vuonna iltajuhlan suuren osallistujamäärän vuoksi sillikselle on erillinen ilmoittautuminen.

oheistapahtumat

TLK 50 Risse

TLK:n täyttäessä 50 vuotta suuntaamme Itämeren aalloille juhlistamaan virstanpylvästä koko kandiseuran risteilyn merkeissä!

TLK:n historian ensimmäiselle, mutta ei suinkaan viimeiselle risteilylle suuntaamme 23.-25.9.2022. Unohtumaton seikkailu alkaa perjantaina iltapäivällä Arvon pihasta klo 13.00 starttaavien yhteisten bussikuljetusten myötä ja päättyy samaan paikkaan lukemattomien ikimuistoisten hetkien jälkeen sunnuntaina päivällä.

 

 

Lisätietoja sivulla https://kandit.fi/risse/ 

Kuohuviininmaistelu TLS:n kanssa 30.9.

Viinien vivahteita ja alkon adjektiiveja metsästetään tänäkin vuonna yhdessä Tampereen Lääkäriseuran kanssa, kun viininmaistelutapahtuma valtaa Amoksen 30.9. Tilaisuuden nimi on melkoisen havainnollistava, mutta tässä vielä lyhyesti: iltaan kuuluu sivistynyttä kuohuviinien maistelua ammattimaisen asiantuntijan vetämänä sekä kylkeen pientä purtavaa ja tietysti hyvää seuraa niin kandiseuralaisista, kuin kokeneemmista kollegoista TLS:n riveistä.

Viiniä ja maalausta 3.10.

Viime vuonna ensimmäisen kerran nähty viiniä ja maalausta saa tänä vuonna jatkoa. Tapahtumassa päästetään kandiseuralaisten  luovuus valloilleen sinisen, kullan ja lempiviinin muodossa. Taitotasovaatimusta ei tänäkään vuonna ole ja sopivaan tunnelmaan pääsemiseksi vetäjämme ovat paikalla avustamassa taiteilijoitamme eritavoin. Tyhjän canvaksen pelon voi siis unohtaa ja tulla tapahtumaan herättämään oman sisäisen taiteilijansa.

Mysteeri 5.10.

Perinteikäs wujumysteeri tulee jälleen. Karsintavaihe alkaa Arvolla 19.9 ja itse mysteeri järjestetään Amoksella 5.10. Lisätietoja myöhemmin.

 

Sen välissä mistä kaikki alkoi ja mikä ei enää koskaan auennut

Tampere filharmonia - petruska 7.10.

TLK:n 50-vuotistunnelmasta päästään nauttimaan kulttuurin kera, kun kandiseura suuntaa kuuntelemaan Tampere Filharmonian Petruskaa perjantaina 7.10. Tampere-talolle.


Näin konserttia kuvaillaan Filharmonian sivuilla: “Ranskalaiskapellimestari Ariane Matiakh huipentaa pianosyksyn melodisella konserttiohjelmalla, joka ympäröi Rahmaninovin romantisen rapsodian Kikimoran ja Petruskan tarinoilla taikuudesta.” Konsertin solistina kuullaan pianisti Alexander Melnikov.


Lisää tietoa tulossa sähköpostiin lähiaikoina.

Wuosijuhlaluento 11.10.

Wuosijuhlaluento järjestetään 11.10. yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kanssa. Ilta tarjoaa osallistujille jälleen mielenkiintoisia puheenvuoroja ajankohtaisesta aiheesta, josta et kuule puhuttavan Arvolla tai muilla lääketieteellisillä foorumeilla. Juhlavuoden kunniaksi koottu Historiikki julkistetaan myös juhlavuosiluennolla. Tarjolla on tietysti myös herkullista ruokaa ja juomaa. Lisätietoa wuosijuhlaluennosta on tulossa myöhemmin.

Tanssikurssi

Tule tanssin pyörteisiin! Tänä syksynä Wanhojen tanssit kerrataan Wuosijuhlia varten Arvolla. Tansseissa käydään läpi ainakin tutut Cicapo, Foxtrot, Pas d’Espagne ja Valssi. Tanssikurssi järjestetään kolmena päivänä 29.9., 6.10. sekä 14.10. klo 18.00 alkaen! 

 

Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta ja muusta oleellisesta luvassa sähköpostitse lähiaikoina.

Vuosijuhlaetiketti

Wuosijuhlien pukeutumisetiketti on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

 

 

Wuosijuhlassa pukeudutaan  frakkiin, tummaan pukuun, iltapukuun tai juhlapukuun. Myös päällystakki on suotavaa valita juhlan tyylin mukaan. Frakkiin pukeutuessa kengät ovat mustat kiiltonahkakengät. Tumma puku on puolestaan yksi- tai kaksirivinen ja kaksi- tai kolmiosainen, ja väriltään musta tai muu tummansävyinen. Tumma puku on kuvioton ja paita sekä taskuliina valkoisia. Solmio on hillitty ja kengät mustat.

 

Tilaisuuden arvokkuuden mukaisesti iltapuku tai juhlapuku on kokopitkä eli vähintään nilkat peittävä. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku. Materiaalin tulee olla juhlava ja tilaisuuden arvokkuus on suotavaa huomioida mekon avoimuudessa. Juhlalaukku on pieni ja olkahihnaton, ja pöydässä istuessa sen paikka on sylissä. Kengät ovat etiketin mukaan umpikärkiset. Kokonaisuuden kruunaavat asuun sopivat korut ja juhlava kampaus. Ennen kello 18 hartioiden tulee olla peitettynä esimerkiksi pukuun sopivalla hartiahuivilla.

Akateemiset ansiomerkit kuuluvat asuun ja niitä kannetaan juhlapuvun vasemmassa rintamuksessa.

 

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran jäsenillä on oikeus kantaa wuosijuhlassa ainejärjestönauhaamme. Käytettäessä frakkia tai pukua, nauha kulkee oikealta olkapäältä viistosti alas vasemmalle. Nauha puetaan liivin alle ja pukuun pukeuduttaessa se kulkee solmion päältä. Ilta- tai juhlapuvun kanssa käytettäessä ainejärjestönauha kiinnitetään joko ruusukkeena iltapuvun rintaan vasemmalle puolelle tai kulkemaan ylhäältä vasemmalta alas oikealle. Nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa. Ainejärjestönauhaa saa Tuulan toimistolta.

 

Etikettiin kuuluvat myös yleiset hyvät tavat ja juhlan arvokkuuden kunnioittaminen.

 

Paikalle tulee saapua ajoissa. On kohteliasta odottaa seisten kunnes koko pöytäseura on paikalla ja esittäytynyt. Puheiden ja muun ohjelman aikana ei sovi syödä tai juoda. Pöydästä poistutaan vain taukojen aikana, mutta mikäli juhlan aikana on välttämätöntä poistua, tulee se tehdä mahdollisimman huomaamattomasti ja ohjelmaa häiritsemättä. Kylmän ruoan syömisen voi aloittaa, kun kaikki pöytäseurueesta ovat saaneet annoksensa. Lämpimän ruoan saapuessa voit aloittaa syömisen, kun lähimpänä sinua istuvat ovat myös saaneet annoksensa.

 

 

Seremoniamestarit johdattavat juhlaa eteenpäin ja seremoniamestareiden sauvan kopautuksen kuullessa on syytä hiljentyä ja noudattaa heidän ohjeitaan. Laulutoiveet voi välittää juhlan aikana laulunjohtajalle, joka aloittaa laulut ja johtaa laulua. Juhlan arvokkuudesta johtuen alkoholia on suotavaa nauttia kohtuudella

JUHLAKIRJA

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura (tuttavallisemmin TLK) täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkistetaan TLK50-juhlakirja, jota on ollut tekemässä iso joukko sekä nykyisiä että vanhoja kandiseuralaisia ja muita TLK:n matkassa mukana olleita. Kirja kokoaa yhteen merkittävimmät tapahtumat ja kiinnostavimmat kertomukset kandiseuran 50-vuotiselta taipaleelta.

Juhlakirja eli tuttavallisimmin historiikki on mahdollista ostaa etukäteen. kirjan voi tilata postituksella tai noudolla tuulan toimistolta.

Elias Parkkari
Isäntä, TLK ry
isanta@tampereenkandit.fi


Rasmus Liukkonen
Apuisäntä, TLK ry
apuisanta@tampereenkandit.fi

Valkoinen logo

Milla Olshin
Emäntä, TLK ry
emanta@tampereenkandit.fi


Sanna Santikko
Apuemäntä, TLK ry
apuemanta@tampereenkandit.fi

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry
Arvo Ylpön katu 34
33520, Tampere