TLK LI 21.10.2023

Iltajuhla

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry:n 51. Wuosijuhlien akateemista iltajuhlaa vietetään Sokos Hotel Torni Tampereen Paja Kongresissa lauantaina 21.10.2023 klo 18 alkaen. Paja Kongressin ovet aukeavat klo 17.00.

 

Akateemisen iltajuhlamme perinteisiin kuuluu hyvä ruoka juomineen, juhlalliset puheet, ansioituneiden kandidaattiseuralaisten palkitsemiset sekä muu suunniteltu ohjelma. Tänä vuonna myös vanhat tanssit tanssitaan Wuosijuhlien iltajuhlan loppupuoliskolla Paja Kongressissa.

Jatkot

Wuosijuhlien jatkoja juhlistetaan Ravintola Periscopessa.  Jatkoja tanssahdellaan aina aamun pikkutunneille saakka. Jatkot sijaitsevat iltajuhlapaikan läheisyydessä, kuitenkin juhlapaikalta on järjestetty kyytiä tarvitseville linja-autokyydit suoraan jatkoille. 

Silliaamiainen

Wuosijuhlien silliaamiainen nautitaan Wuosijuhliin asti mysteeriksi jäävässä paikassa. Silliaamiaiselle vieraat kuljetetaan perinteiseen tapaan Tampere-talolta klo 12 alkaen. Tänä vuonna silliksellä meininki on katossa ja teemasta voisikin sanoa, että tällä silliksellä vain taivas on rajana

 

Vain taivas on rajana – tarkoittaako se sitten kuumailmapalloja, pilven hattaroita tai kaukaisia unelmia, sen päätät sinä!

 

Osa silliksen aktiviteeteista tapahtuu ulkotiloissa, minkä lisäksi sekä sauna että palju loimuavat kuumana; varaudu siis haalareiden lisäksi lämpimällä takilla sekä vapaavalintaisella sauna-/paljuvarustuksella!

Oheistapahtumat

Wujumysteeri 11.10.

TLK:n pakohuonepeli on jälleen uuden kaartin käsissä. Wujumysteeri alkaa jälleen esikarsinnalla, johon jokainen vuosikurssista riippumatta on tervetullut mukaan. Ympäri Arvoa onkin piilotettu vihjeitä, joita seuraamalla nopeimmat ja fiksuimmat voivat löytää itselleen mystisen kutsun… Ensimmäinen vihje ilmestyykin tänne maanantaina 18.9. klo 12 ja tällöin voi jokainen alkaa metsästää loppuja vihjeitä. Onnea peliin!!

 

Ensimmäinen vihje: Ennen wuosijuhlia on hyvä tutustua hieman koulumme setiin sekä täteihin.

Tanssikurssi

Tänä syksynä Wanhojen tanssit kerrataan Wuosijuhlia varten Arvolla. Tanssikurssi järjestetään kolmena iltana lokakuun aikana, mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden palauttaa askeleet mieleen itse juhlapäivää varten! Lisätietoa kurssille ilmoittautumisesta on tulossa myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Kandidaattiseuralaiset

Kutsuvieraat

Alumnit

Wuosijuhlaetiketti

Wuosijuhlien pukeutumisetiketti on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

Wuosijuhlassa pukeudutaan frakkiin, tummaan pukuun, iltapukuun tai juhlapukuun. Myös päällystakki on suotavaa valita juhlan tyylin mukaan. Frakkiin pukeutuessa kengät ovat mustat kiiltonahkakengät. Tumma puku on puolestaan yksi- tai kaksirivinen ja kaksi- tai kolmiosainen, ja väriltään musta tai muu tummansävyinen. Tumma puku on kuvioton ja paita sekä taskuliina valkoisia. Solmio on hillitty ja kengät mustat.

 

Tilaisuuden arvokkuuden mukaisesti iltapuku tai juhlapuku on kokopitkä eli vähintään nilkat peittävä. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku. Materiaalin tulee olla juhlava ja tilaisuuden arvokkuus on suotavaa huomioida mekon avoimuudessa. Juhlalaukku on pieni ja olkahihnaton, ja pöydässä istuessa sen paikka on sylissä. Kengät ovat etiketin mukaan umpikärkiset. Kokonaisuuden kruunaavat asuun sopivat korut ja juhlava kampaus. Ennen kello 18 hartioiden tulee olla peitettynä esimerkiksi pukuun sopivalla hartiahuivilla.

 

Akateemiset ansiomerkit kuuluvat asuun ja niitä kannetaan juhlapuvun vasemmassa rintamuksessa.

 

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran jäsenillä on oikeus kantaa wuosijuhlassa ainejärjestönauhaamme. Käytettäessä frakkia tai pukua, nauha kulkee oikealta olkapäältä viistosti alas vasemmalle. Nauha puetaan liivin alle ja pukuun pukeuduttaessa se kulkee solmion päältä. Ilta- tai juhlapuvun kanssa käytettäessä ainejärjestönauha kiinnitetään joko ruusukkeena iltapuvun rintaan vasemmalle puolelle tai kulkemaan ylhäältä vasemmalta alas oikealle. Nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa. Ainejärjestönauhaa saa Tuulan toimistolta.

 

Etikettiin kuuluvat myös yleiset hyvät tavat ja juhlan arvokkuuden kunnioittaminen.

 

Paikalle tulee saapua ajoissa. On kohteliasta odottaa seisten kunnes koko pöytäseura on paikalla ja esittäytynyt. Puheiden ja muun ohjelman aikana ei sovi syödä tai juoda. Pöydästä poistutaan vain taukojen aikana, mutta mikäli juhlan aikana on välttämätöntä poistua, tulee se tehdä mahdollisimman huomaamattomasti ja ohjelmaa häiritsemättä. Kylmän ruoan syömisen voi aloittaa, kun kaikki pöytäseurueesta ovat saaneet annoksensa. Lämpimän ruoan saapuessa voit aloittaa syömisen, kun lähimpänä sinua istuvat ovat myös saaneet annoksensa.

 

Seremoniamestarit johdattavat juhlaa eteenpäin ja seremoniamestareiden sauvan kopautuksen kuullessa on syytä hiljentyä ja noudattaa heidän ohjeitaan. Laulutoiveet voi välittää juhlan aikana laulunjohtajalle, joka aloittaa laulut ja johtaa laulua. Juhlan arvokkuudesta johtuen alkoholia on suotavaa nauttia kohtuudella.

 

Iltajuhlan jälkeen juhlat jatkuvat jatkojen merkeissä. Jatkoille ei ole tarpeen vaihtaa päälleen rennompaa asua, halutessaan näin voi kuitenkin tehdä.

pelkkä_logo

Rasmus Liukkonen
Isäntä, TLK ry
isanta@tampereenkandit.fi

Laura Kallio
Apuisäntä, TLK ry

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura TLK ry
Arvo Ylpön katu 34
33520 Tampere

Sanna Santikko
Emäntä, TLK ry
emanta@tampereenkandit.fi

Tiina Mäntylä
Apuemäntä, TLK ry