Uusi, selkeämpi poissaolo-ohjeistus on saapunut!

Tiedekunnassamme astui voimaan uusi poissaolo-ohjeistus! Uusi ohjeistus ottaa nyt kantaa myös konferensseista, kertausharjoituksista ja terveydenhuollosta aiheutuviin poissaoloihin, mikä on huomattava parannus edelliseen ohjeistukseen. Aikaisemmin päänvaivaa tuottanut YTHS:n ja klinikka-aikataulujen sovittamisen mahdottomuus on siis historiaa, kun kiireellinen tai välttämätön kiireetön lääkäri- ja hammaslääkäriaika on nyt virallisesti hyväksyttävä poissaolon syy.

Uusi ohjeistus myös painottaa, että poissaolon korvaamisen tulee tähdätä osaamistavoitteiden saavuttamiseen eikä rangaistukseen poissaolosta. Korvaavassa tehtävässä on pyrittävä sekä opiskelijan että opettajan kannalta kevyimpään ratkaisuun. Myös opiskelijan aikaisempi osallistumisaktiivisuus voidaan ottaa huomioon, eikä korvaavaa tehtävää tällöin välttämättä tarvita!

Ohjeistuksessa käsitellään myös erikseen preklinikkalaisia ja klinikkalaisia koskevia poissaolokäytäntöjä, mikä selventää ohjeistusta huomattavasti. Lisäksi ohjeistuksessa kerrotaan nyt selkeästi keneen pitää ottaa yhteyttä poissaolon sattuessa.

Poissaoloihin liittyvissä ongelmatilanteissa voi kääntyä koulutusjohtajan ja/tai opintoasiainvastaavien puoleen (opintoasiainvastaavat(at)tampereenkandit.fi).

Lue lisää poissaolo-ohjeistuksesta:kandit.fi/poissaolokaytannot/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *