Ehdokkaat TLK:n vaaleissa 2023

Pääsihteeriksi ja taloudenhoitajaksi voi asettua ehdolle syyskokoukseen saakka. IE-hausta ilmoitetaan erikseen.

Yleistä tietoa vaaleista löydät vaalisivustolta: www.kandit.fi/vaalit.

Ehdolla hallitukseen:

Maria Halonen CI

Matti Orpana CI

Aalo Kärki CII

Aaro Saunamäki CII

Anton Strömmer CII

Emilia Nguyen CII

Mihail Derevlev CII

Tuusa Eriksson CII

Ilkka Kemppinen CIII

Erika Tuomikoski CIII

Marjut Kettunen CIII

Veera Kiramo CIII

Venla Harju CIV

Susa Kuivalainen CV

Veronika Salmio CV

Ehdolla puheenjohtajaksi:

Peetu Hänninen CIII

 

Ehdolla pääsihteeriksi:

Nea Koskela CIII

 

Ehdolla taloudenhoitajaksi:

Mikko Jaatinen CIII

Antti Vuorisalo CV

Kysymykset ehdokkaille:

  1. Kerro itsestäsi
  2. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.
  3. Miksi sinut pitäisi valita?
  4. Mitä erityisesti haluaisit kehittää TLK:ssa vuonna 2024?

Ehdolla puheenjohtajaksi

Peetu Hänninen

Ehdolla puheenjohtajaksi

1.Hei!

Olen Peetu Hänninen, alkujaan Hämeenlinnalainen, mutta Tampereelle hyvin asettautunut Leppänen.

Viime vuoden palautteen vastaanottaneena pidän vastaukset ytimekkäämpinä tässä haussa. Perusopintojen oheen jäävä aika kuluu kandiseuratoimintaan, juoksemiseen sekä toivottavasti kohta taas pianon soittamiseen. Hieman tutkimustakin teen silloin, kun saan itsestäni niskasta kiinni. Omasta mielestäni olen löytänyt hyvän tasapainon, miten yhdistellä vapaa-aikaa, opintoja, töitä sekä lääkiksen oheistoimintaa ja sen avulla onnistuukin monen asian tekeminen samaan aikaan. Tätä on harjoiteltu syystä, sillä ensi vuonna mahdollisen työmäärän noustessa on hyvä osata elää myös muuta elämää.

2.Kunnianhimoinen, sanavalmis, tehokas

 

3. Olen kuluvan vuoden aikana saanut perusteellisen kuvan kandiseuran toiminnasta seuraamalla sitä pääsihteerin paikalta. Olen huomannut, mitkä asiat ovat hyvällä mallilla, mutta myös ne, jotka vaativat korjaamista tai uudistamista. Puheenjohtaja Tapiolta olen oppinut erinomaisia toimintapoja, ja koen, että pystyisin kandiseuramme ongelmiin puuttumaan tehokkaasti. Edessä on myös vaikeita ja ehkä inhottaviakin päätöksiä, enkä pelkää niitä tehdä tai toteuttaa. Hissipuhemaisesti tiivistäisin sen, miksi valita juuri minut, kolmeen lauseeseen: Tunnen, miten kandiseura toimii. Tiedän kandiseuran tilanteen. Olen valmis tekemään paljon kandiseuran eteen.

 

4. Kaudellani pitäisin edelleen päähuomion rahassa, sillä vaikka Amos-klubiamme ei puretakkaan, on kandiseuran taloudellinen tilanne edelleen vakauttamisen tarpeessa. Toiseksi, pyrkisin tekemään kandiseuratoiminnasta vielä houkuttelevampaa seuralaisten silmissä. Käytännön toteutus osoittautunee todella hankalaksi, mutta asia on mielestäni oleellinen. Kandiseuramme on sen tekijöiden näköinen, ja olisi erittäin tärkeää, että juuri nämä tekijät edustaisivat mahdollisimman kattavasti koko seuraamme. Teknisenä muutoksena uudistaisin myös ansiomerkkiohjesääntöä, tästä lisää ensi vuoden puolella.

Ohessa joitain ajatuksia, joita aion ajaa ensi vuonna. Lista ideoista on pitkä ja toivon, että mahdollisimman tehokkaasti voisin kauteni ajan käyttää hyödyksi. Saavuthan siis syyskokoukseen 13.11. kuulemaan ja kysymään, mitä mielessäni on kandiseuralle vuodelle 2024.

Ehdolla pääsihteeriksi

Nea Koskela

Ehdolla pääsihteeriksi

1.Moro kollegat!

Oon Nea, kolmannen vuoden opiskelija C. Leppäseltä. Alunperin oon kotoisin räpin ja lääketieteen kehdosta Hämeenkyröstä, mutta nykyisin asustelen Tammelassa ja arki täällä pyörii pääasiassa koulun, töiden ja sportin ympärillä. Tärkeimpiä harrastuksiani ovat nauraminen, Amoksella tamppaus sekä erilaiset järjestöpöhinät. Meikältä löytyy yleensä mielipide asiaan kuin asiaan ja tykkäänkin ihmetellä ja seurata maailman menoa aktiivisesti. Rakastan pitkiä yöunia sekä chilliä hengailua kavereiden kanssa kiireisen arjen keskellä.

 

2.Eloisa, aikaansaava, herkkä

 

3. Pari vuotta järjestötoiminnassa mukana olleena uskallan todeta, että multa löytyy hyödyllistä kokemusta ja tietotaitoa, jota pääsihteerin hommassa tarvittaisiin. Oon kuluvan vuoden aikana toiminut TLK:n hallituksessa sekä Trey:n edustajistossa, unohtamatta tärkeintä hommaa eli fuksimajuriutta viimevuoden kapukauden jälkeen. Mulla on siis jo aika kattava käsitys TLK:n sekä koko ylioppilaskunnan toiminnasta, minkä vuoksi koen olevani hyvä kandidaatti hakemaani tehtävään. Jos unohdetaan em. henkselien paukuttelu ja keskitytään nykyisyyteen, niin olen mielestäni luotettava, täsmällinen ja mukava järjen ihminen, joka varmasti hoitaa oman tonttinsa ja auttaa kaveriakin tarvittaessa. Nälkä järjestöhommiin on vaan kasvanut, ja minusta olisikin kiva kantaa tulevana vuonna korteni kekoon nimenomaan pääsihteerin roolissa🤪.

4. Mulla nousee kaksi tärkeintä teemaa ylitse muiden: kandiseuran talous sekä päätöksenteko. Meillä on nyt jo pari projektia vireillä ensi vuodelle, joiden tarkoituksena olisi kääntää TLK:n talous nousuun hauskojen tapahtumien avulla. Mielestäni päätöksentekoa voisi tehdä vielä läpinäkyvämmäksi ja joustavammaksi, sekä miettiä keinoja, joilla esimerkiksi halkorapsat saisivat enemmän katselukertoja ja täten tiedot päätöksistä kulkisivat paremmin jokaiselle kandiseuralaiselle.

Ehdolla taloudenhoitajaksi

Antti Vuorisalo

Ehdolla taloudenhoitajaksi

1.  Olen cursus Taipaluksen PR ja pitkänlinjan talousihminen. Minulla on vuosien yritysmaailmahistoria, joten talouslaskelmat ja tase ovat tuttuja. Kohta kolme vuotta kandiseuran taloudenhoitajana on herättänyt vain lisää mielenkiintoa aiheeseen ja kandiseuralaisen etuihin, jotta toiminta on mahdollista vielä vuosienkin päästä.

 

2. Työjyrä, puurtaja, ADHD

 

3.Omaan aiemman yrittäjätaustan sekä pitkän työhistorian yritysmaailman taloudenhallinnan ja esimiestoiminnan parissa. Tämän lisäksi kohta neljän vuoden kokemus TLK:n taloudenhoitajana edesauttaa kandiseuraa, että taloudenhoitajana on ihminen, jolla on käsitys seuran talouden historiasta ja tiedossa tulevista alustavista suunnitelmista.

 

4. Talouden osalta haluan selkeyttää lisää kandiseuran talouden hahmottamista jokaiselle kandilaiselle.

Mikko Jaatinen

Ehdolla taloudenhoitajaksi

 
1. Cursus Leppäseltä olevan kolmosen opiskelija, jolla vähän liikaa ideoita taloudenpidon suhteen.
 
2. Motivoitunut norsunluutornin kirstunhaltijaksi
 

3. Olen kuullut siitä kuinka joidenkin muiden kandiseurojen ja opiskelijajärjestöjen taloutta on hallinnoitu viimeisten 20 vuoden ajan ja mielestäni minulla olisi hyviä ideoita kandiseuran pitkäaikaiseksi kehitykseksi.

 

4. Varmistaisin kandiseuran rahojen riittämisen tuleville vuosille ja ajaisin aktiivisesti kandiseuran sijoitustoimintaa.

Ehdolla hallitukseen (CI-CV)

Cursus Hämäläinen

Matti Orpana

ehdolla hallitukseen
 

1. Moikka vaan!

Kyseisen hymyn takaa löytyy Pohjanmaalaistaustainen, asiallinen ja pirteä, reilu parikymppinen kollega C. Hämäläiseltä. Olen helposti lähestyttävä persoona ja tyypillisesti tekemässä täysillä kaiken, mihin lähden mukaan. Muutenkin ihan jees tyyppi ja varmasti sun äänen arvoinen.

 

2.päättäväinen, luotettava, spontaani

 

3. Omaan kokemusta useiden vuosien verran niin yhdistys-/järjestö- kuin opiskelijakuntatoiminnasta, joten tämän hakijan valinnan kanssa ei ainakaan menisi potentiaali hukkaan. Kun otan jonkin tehtävän asiakseni, voin taata että se tulee tehtyä loppuun asti kunnolla.

 

4. Näin lyhyen lääkiskokemuksen perusteella on vaikea sanoa suoria ja radikaaleja kehityskohteita, mutta toivottavasti toteutettavaa löytyy TLK:n strategiasta 2024-, jonka väistyvä hallitus on varmasti jo kiiltäväksi hionut.

Maria Halonen

ehdolla hallitukseen

1. Moikka!

Oon Maria, 20-vuotias fuksi eli C. Hämäläiseltä. Olen alunperin Joensuusta, mutta näin muutaman kuukauden aikana Tampere on alkanut tuntumaan jo kodilta. Lääkiksen ohella tykkään käydä salilla, metsästää kirppareilta vintage-löytöjä ja hengailla kotona. 

 

2. reipas, avoin, tavoitteellinen

 

3. Hallitus tarvitsee fuksiedustusta ja uusia kasvoja! Fuksisyksyn aikana olen nakkeillut wujujen cocktail-tilaisuudessa sekä ollut mukana approjen järkkäystiimissä. Olisi mahtavaa päästä mukaan TLK:n hallituksen toimintaan!

 

4. Tavoitteeni on innostaa kanssafukseja osallistumaan TLK:n pöhinään. Lisäksi TLK:n olisi hyvä ottaa haltuun TikTok somealustana.

 

Cursus Anttila

Aaro Saunamäki

ehdolla hallitukseen

 

1. Moi kaikki,
Olen rento veijari kakkoskurssilta. Kandiseurassa toimin tällä hetkellä bändikämppävastaavana, ja siitä innostuneena päätin hakea myös hallitukseen. Vahvuuksiani ovat mm. laaja-alainen ihmisten tuntemus kandiseurassa, organisoimistaidot ja hyvä pöhinämeininki. Lempiruokani on kana&riisi.

 

2. Tosi mukava äijä

 

3. Hoidan hommani loppuun asti. Uskallan väittää, että minun kanssani on myös mukava tehdä hommia rennolla meiningillä. Minulla on jo hieman kokemusta tapahtumien järkkäämisestä mm. tapahtumatiimin kautta, ja haluaisin päästä kerryttämään kokemusta lisää. Rakastan järkätä juttuja mahtaville kanssaopiskelijoille ja teen mitä tahansa rakkaan kandiseuran eteen.

 

4. Hyvinvoinnin saralla on siirrytty hyvään suuntaan, ja haluaisinkin jatkaa tätä. Koko kandiseuran laajuisia urheilutapahtumia olisi kiva olla enemmän ja haluaisin näitä päästä järkkäämään.

Mihail Derevlev

ehdolla hallitukseen

 
1. Olen sosiaalinen tämän hetkinen fuksikapteeni. Hoidan hommani vastuulla ja loppuun asti. Tykkään antaa työlleni kaikkeni saadakseni parhaan lopputuloksen ja kaikille hyvän mielen. Osaan myös juhlia ja tulla toimeen kaikkien ihmisten kanssa.
 
2. Ahkera, reilu ja määrätietoinen
 
3. Minulla on kokemusta asioiden järjestämisestä ja hoitamisesta fuksikapun hommien myötä. Olen hyvin aktiivinen kandiseuran jäsen.
 
4. Lisäisin kandiseuran jäsenten palautekyselyjä. Täten saadaan heti kuuluviin minkälaisia tapahtumia mm. kandiseuran jäsenet haluavat.

Aalo Kärki

ehdolla hallitukseen

 
1. Olen 20 vuotias cursus Anttilan jäsen, ja olen tässä viimeisen vuoden ajan tykännyt olla mukana TLK pöhinässä ja toiminutkin mm. vappu-ja vuosijuhla toimikunnissa. Olen vastuuntuntoinen ja sosiaalinen tyyppi, ja tykkään tehdä töitä yhteisen kivan eteen. Olen tällä hetkellä myös mukana Fimsicin OC tampereen august meetingiä varten. Olen vastuuntuntoinen ja hoidan hommani kunnolla, ja nautin myös siitä kun näkee oman työnsä jäljen.
 
2. Reipas, aktiivinen, vastuuntuntoinen
 
3. Toimin hyvin paineenkin alla ja tykkään tehdä työtä yhteisen kivan eteen. Toimin hyvin muiden ihmisten kanssa ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Tykkään siitä että on opiskelujen ohella hyvää pöhinää ainejärjestön eteen.
 
4. Kehittäisin TLK:n hyvinvoinnin kannalta ja edistäisin poikkitieteellisiä tapahtumia, sillä vaikka on kiva elää lääkiskuplassa niin on se kiva välillä päästä sen ulkopuolellekkin!

Emilia Nguyen

ehdolla hallitukseen

 
1. Olen Emilia, 25-vuotias ja Cursus Anttilan rivijäsen. Vapaa-aikani vietän koiran kanssa ulkoillen ja ruoanlaitosta nauttien. Myös neuloosi ja avantouinti ovat napanneet minut koukkuunsa. Olen lämmin ja helposti lähestyttävä tyyppi. Oman elämäni ilopilleri. Työhön, opiskeluun ja elämään heittäydyn aina täysin rinnoin ja uteliaalla mielellä.
 
2. Avoin, perusteellinen, myötätuntoinen
 
3. Vaikuttaminen ja esimerkkinä toimiminen ovat minulle tärkeitä ja luonnollisia asioita. Minut pitäisi valita, sillä olen tottunut organisoimaan isoja työtehtäviä ja tapahtumia. Omaan laajan kokemuksen hallitustyöskentelystä yhdistysten osalta. Minusta kandiseura saa innostuneen ja motivoituneen henkilön, joka tuo mukanaan uutta virtaa.
 
4. Kehittäisin opetuksen käytännön toteutusta yhteneväisemmäksi ja ennustettavaksi kurssien osalta. Haluaisin kehittää yhteistyötoimintaa eri sidosryhmien kanssa.

Tuusa Eriksson

ehdolla hallitukseen

 

1. Moikka, oon Tuusa Anttiloilta (CII). Alotin lääkisurani Helsingissä, jossa ehdin opiskella vuoden ennen Tampereelle siirtymistä viime syksynä. Ennen lääkistä asuin ja opiskelin ulkomailla, jossa vierähti viitisen vuotta. Opintojen ohella vapaa-ajalla mut voi useimmiten löytää metsästä lenkkeilemästä, sportUnilta polkemasta spinning pyörää, kavereiden kanssa kahvittelemasta tai tietenkin jostain TLK:n tapahtumasta!

 

2. avoin, luotettava, sosiaalinen

 

3. Hallituksessa kiinnostaa ehdottomasti eniten opintoasiainvastaavan hommat ja koen, että olisin tähän rooliin sopiva edunvalvontakokemukseni takia. Olen ollut vuoden 2023 alusta hallopedinä tutkinnonsuunnittelutoimikunnassa (TST) ja tiedekuntaneuvostossa. Tulin opiskelemaan Tampereelle siirtohaulla Helsingistä, ja omalla kohdallani ilmeni ongelmia opintojen sujuvuuden ja jatkuvuuden kanssa. Muiden opiskelijoiden kanssa jutellessa olen kuullut myös monien muiden kamppailleen esim. poissaolokäytäntöjen ja aiempien opintojen hyväksilukujen kanssa. Hallopedinä olo on ollut antoisaa ja koen, että ollaankin tänä vuonna saatu nostettua pöydälle keskustelua monista opiskelijoita koskevista asioista kuten hybridiopetuksesta, tenttikäytännöistä ja opintojen hyväksiluvuista. Edunvalvonta vaatii kuitenkin sitkeää ja pitkäjänteistä työtä, ja haluaisin päästä tulevaisuudessa vielä paremmin edistämään opiskelijoiden asioita. Uskon, että se onnistuisi parhaiten OAV:n roolissa TLK:n hallituksessa!

 

4. Yhdenvertaisuus on tärkeää ja haluaisin olla mukana luomassa mahdollisimman yhdenvertaisia toimintatapoja opintoihin liittyvissä asioissa.

Yhdenvertaisuuden toteutumista voisi myös varmasti vielä edistää TLK:n sisällä ja varmistaa, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua TLK:n tapahtumiin ja toimintaan.

Anton Strömmer

ehdolla hallitukseen
 
1. Vastuuhutuhommien kautta innostunut tapahtumien järkkäämisestä ja ois kiva jatkaa tätä

 

2. Oma-alotteinen, innokas ja luotettava

 

3. Uskon että voisin tuoda jotain uutta ja energistä hallitukseen 🙂

 

4. Jotenkin helpostilähestyttävämmäksi 😀

Cursus Leppänen

Marjut Kettunen

ehdolla hallitukseen

 

1. Heippa! Oon Marjut Kettunen Leppäsiltä ja mulla on nyt takana kaksi kautta hallituksessa. Oon tykänny ainejärjestöpöhinästä tosi paljon ja aina on ollut kiva päästä tekemään juttuja TLK:n hyväksi. Mielelläni jatkaisin hommia ja annan vanhan työpanoksen puhua puolestani sen sijaan, että runoilisin tähän jotain romaania xoxo.

 

2. tomera saita teefani

 

3. On hyvä jatkuvuuden kannalta, että hallituksessa on ainakin jokunen vanha tekijä!

 

4. Haluaisin lisätä rivikandiseuralaisten lukumäärä Halkoissa!

Erika Tuomikoski

ehdolla hallitukseen

1. Hellou!

Olen Erika C. Leppäseltä:) Olen yksi Leppästen silmuista, ollut 2 vuotta LuMen varapuheenjohtajana, ja nyt vuoden ajan toiminut FiMSIC:n kansallisena talousvastaavana sekä IFMSA:n August Meeting 2024 organizing committeen Vice Head of OC:na. Tämän lisäksi olen usein mukana erilaisissa kurssin ja TLK:n pöhinöissä.

Ihmisenä olen (yleensä) pirteä ja optimistinen, ja tahdon jatkuvasti oppia uutta ja kehittää itseäni. Tykkään käyttää aikani hyvin: Saada asioita aikaan ja laittaa hyviä ideoita toteutukseen! FiMSIC:n johtokunnassa ja työvaliokunnassa olen huomannut, että hallinnolliset hommat ovat ehdottomasti oma juttuni. Toiminnan kehittäminen, oli se sitten kandiseuran toimintaa tai kansallista edunvalvontaa, kiinnostaa minua erityisesti.

 

2. Järjestelmällinen, tehokas, rento

 

3. Olen ahkera, ratkaisukeskeinen ja minulla on paljon monipuolista kokemusta hallinnollisesta järjestötoiminnasta niin paikallisesti, kansallisesti kuin myös kansainvälisesti. Tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa, olen erittäin ihmisläheinen, tykkään keskustella ja tehdä tiivistä yhteistyötä muiden kanssa. Olen miettinyt hallitukseen lähtemistä jo jonkin aikaa – olen erittäin motivoitunut lähtemään hyvällä porukalla kehittämään TLK:n toimintaa ja mahdollistamaan kandiseuralaisille mahdollisimman hyvät oltavat.

Lisäbonuksena: Koen, että hallituspestin kautta oppisin hyödyllisiä asioita, joita voisin viedä eteenpäin kansainvälisille kentille, ja samoin voisin tarjota TLK:lle uutta perspektiiviä ja ideoita tuomalla kv-kentillä opittuja asioita meille.

 

4. Aloitetaan tämä kohta nyt ajankohtaisella luentonauhotetaistelulla. Olen itse erittäin vahvasti sitä mieltä (kuten varmasti moni muukin), että luennot tulisi nauhoittaa. Olen myös erittäin valmis tekemään töitä sen eteen, että näin tulevaisuudessa tapahtuu.

Hyvinvointi on minulle todella tärkeä järjestötoiminnan osa-alue. Tähän mennessä TLK:ssa se on minulle tarkoittanut oman kurssin hyvinvointia, minkä suhteen koen, että olemme silmujen kanssa tehneet hyvää työtä. Olisin nyt hyvin kiinnostunut laajentamaan tätä koko kandiseuran tasolle. On esimerkiksi ollut paljon keskustelua holillisten ja holittomien tapahtumien suhteesta ja luonteesta. Tahtoisin suunnitella säännöllisesti tapahtumia, joihin voit ja haluat osallistua joko holillisena tai holittomana – tapahtuma, joka toimii kummin vain. Esimerkkinä vaikka wine & paint!

Toinen esimerkki ei suoraan ole kehitysehdotus vaan enemmänkin ylläpitoehdotus. Lähiaikoina on ollut useita hauskoja ja monipuolisia lajikokeiluja. Jatketaan näiden järjestämistä.

Lähtisin myös mielelläni mukaan uudistamaan ja parantamaan alumnitoimintaamme. Viime Halkossa tuli jo useita hyviä ideoita.

Kuten varmaan huomaa, hallitushommissa on todella paljon erilaisia asioita, joihin tahtoisin osallistua ja vaikuttaa. Varmasti sitten, kun pääsisi kunnolla vauhtiin, erottaisi mitkä näistä asioista olisi niitä itselle parhaita tavoitteita, joita sitten tahtoisi lähteä työstämään suuremmalla panoksella.

Ilkka Kemppinen

ehdolla hallitukseen
 

1. Olen kolmannen vuosikurssin opiskelija C. Leppäsiltä, alun perin susirajan tuntumasta Imatralta. Viihdyn ihmisten parissa ja minua kiinnostaa maailman meno lähellä ja kaukana. Erityisesti nautin maailmaa parantavista keskusteluista niin saman- kuin erimielisten ihmisten kanssa. Mielestäni paras tapa edistää asioita on avoin keskustelu. Ennen lääkistä tein töitä freelancer-sirkustaiteilijana. Haaveenani on oppia täydellinen pingissyöttö.

 

2. Fiksu ja filmaattinen

 

3. Parin opiskeluvuoden aikana olen huomannut asioita, joita voisi tehdä lääkiksessä opiskelijalähtöisemmin ja paremmin. Uskon, että asioita voidaan tehdä sekä joustavasti että tehokkaasti. Opinnoistamme tulisi vähentää turhaa jäykkyyttä, toisaalta vapaus tuo mukanaan vastuuta. Näitä asioita aion pitää esillä hallituksessa.

 

4.

-Vahvempia kannanottoja opetuskäytäntöjen kuten luentotallenteiden ja etäluentojena osalta

-Lisää keskustelua opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden välille

-Ylläpidetään hyvää kollegiaalisuutta ja haippia TLK:n sisällä

Veera Kiramo

ehdolla hallitukseen

1. Olen Veera, 3. vuosikurssin opiskelija ja olen jo aikaisemmin ollut vuoden hallituksessa opintoasiainvastaavana. Nyt olen innostunut uudelleen hakemaan, sillä uskon, että näissä tehtävissä pääsen loistamaan parhaimmillani ja koen, että minulla olisi paljon annettavaa TLK:lle. Vapaa-ajallani treenailen ja vietän paljon aikaa ystävieni kanssa.

 

2. Lämmin, helposti lähestyttävä ja luotettava

 

3. Olen valmis panostamaan hallitustehtäviin täysillä ja minusta saa jo valmiiksi kokeneen henkilön tekemään päätöksiä kaikkien kandiseuralaisten puolesta. Olen kokenut niin edunvalvonnan kuin tapahtumanjärjestämisen saralla ja uskallan avata suuni tärkeissä hetkissä. Tavoitteenani on tehdä seurastamme kaikkien meidän näköinen paikka.

 

4. Mielestäni kandiseuralaisten hyvinvoinnin eteen voisi aina tehdä enemmän töitä ja on tärkeää että meistä jokainen kokee olonsa turvalliseksi seuramme tapahtumissa. Lisäksi haluaisin kehittää tapahtumiamme ja luoda yhä enemmän mahdollisuuksia nauttia lääkiselämästä täysin rinnoin.

Cursus Khan

Venla Harju

ehdolla hallitukseen

1. Heissan, olen Venla Cursus Khaneilta eli 4. vuosikurssilta.
Minuun on saattanut törmätä aikaisemmin esimerkiksi Pseudon ja FiMSIC:n toiminnassa, sekä monessa muussa TLK:n häppeningissä. Toimin myös kurssimme silmuna. Uusi syksy tuo kuitenkin tullessaan uudet kujeet ja aikaisemmat vastuupestini Pseudossa ja FiMSIC:ssä ovat loppumassa, joten niiden tilalle olen valmiina ottamaan uuden haasteen vastaan ja erittäin innokkaana haen hallitukseen.
Olen kova puuhailemaan ja kalenterini onkin aina täynnä tekemistä kokouksista avantosaunaan. Osan vapaa-ajastani vietän myös salibandya pelaillen opiskelijajoukkoe Tampissa. Tykkään myös paljon kokkailusta ja uusien ravintoloiden testailusta.

 

2.Tehokas, aurinkoinen, välittävä

 

3. Koen aidosti nauttivani järjestöhommista ja vastuun kantamisesta, motivaatiota puuhaan tuo rutkasti se, että tietää tekevänsä hommia yhteisen hyvän eteen.
Olen ollut laajasti TLK:n toimissa mukana esimerkiksi eri kerhoissa, tapahtumissa ja järkkäystiimeissä. Uskon tämän olevan hyvä piirre hallituslaiselle, koska monipuolisen osallistumisen takia asioita pystyy tarkastelemaan laajemmasta näkökulmasta ja huomioimaan mahdollisimman monet erilaiset ihmiset.
Erityisen kiinnostunut olen opintoasiainvastaavan pestistä. Kertyneiden opiskeluvuosien aikana on päässyt näkemään, miten tiedekuntamme toimii hyvässä ja pahassa. Kehitettävää on vielä paljon ja olen valmiina tekemään töitä tämän eteen ja sanavalmiudellani puolustamaan etujamme.

 

4. Tärkein kehitettävä asia on mielestäni opiskelijoiden hyvinvointi eritysesti opintojen näkökulmasta. Etäluennot, poissaolokäytännöt ja yleisesti opintojärjestelyt ovat olleet laajassa keskustelussa lähiaikoina. Näitä asioita on jo yritetty aktiivisesti parantaa, mutta muutokset ovat hitaita, eivätkä ole näkyneet vielä selvästi opetuksessamme. Toki hyvinvointia on tärkeää tukea myös jatkossakin yhdenvertaisuutta tukemalla, monipuolisella vapaa-ajan toiminnalla ja TLK:n yhteishenkeä ylläpitämällä.

Cursus Taipalus

Susa Kuivalainen

ehdolla hallitukseen

 

1. Morjens! Oon Susa, 24v, vitoskurssilainen eli siis C. Taipalukselta. Vuonna 2023 riitti pöhinää kandiseuran asioiden parissa, toimin nimittäin TLK:n hallituksessa ensimmäistä vuottani sitsi- ja vapaa-aikavastaavana sekä opiskelijaedustajana NLY:n paikallisosastossa. Hallitushommia aiemmiksi ”meriiteiksi” voinee laskea vastuuhutun pestin korona-aikaan, vuosijuhlatoimikunnat -21 ja -22 sekä jo fuksivuonna alkaneet Pseudo-pöhinät (ml. vuoden tuma-vastaavuus).

Vapaa-aikaani on viimeisen vuoden mittaan siis kuulunut enemmän tai vähemmän TLK, mutta muuten meikäläisen voi löytää jooga- tai kuntosalilta tai kotoa Netflixin (and occasionally kirjan tai käsitöiden) parista! Hyvä ruoka ja ystävät tuovat iloa myös arkeeni. ❤️

 

2. kaunis, rietas, onnellinen

 

3. Olen tosiaan ollut nyt vuoden ajan mukana hallituksessa, ja tänä aikana olen päässyt näkemään kandiseuran toimintaa ja arkea uusin silmin. Koen, että minulla on vielä viimeisenä opiskeluvuotenani annettavaa TLK:lle ja oma korteni kannettavaksi vuoden verran yhteisen hyvän eteen. Lisäksi ajattelen, että hallituksessa on hyvä olla myös meitä vanhimpien vuosikurssien edustajia, joilla on näkemystä siitä miten asiat on ennen tehty TLK:ssa ja mikä on toiminut ja mikä ei.

Vuoden 2023 aikana saatiin paljon aikaan va- ja sitsiakselilla. Sitsien järjestämisen ohessa luotiin tyhjästä Toastmasterin käsikirja, jonka on tarkoitus helpottaa mm. uusien Toastmastereiden työtä ja antaa karkeat raamit TLK:n sitsikulttuurille, jotta tulevaisuudessakin saamme nauttia hyvistä sitseistä. Lisäksi uusia tapahtumakonsepteja laitettiin vireille vuoden aikana menestyksekkäästi! Ensi vuonna haluaisin laajentaa hallitusosaamistani myös muille hallituksen osa-alueille. Olisi siis ilo jatkaa tätä hommaa vielä yhden vuoden verran!

 

4. Haluan olla matalankynnyksen tyyppi, johon uskaltaa ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa. Instagramin/some-geimin aktivointia olisi kiva jatkaa ensi vuonna vielä entisestään, nykyinen some-vastaava kun hienosti sitä hommaa on aloittanut! Tänä vuonna ollaan myös hienosti saatu kandiseuralaisia mm. Tapahtumatiimiin ja sitä kautta mukaan matalankynnyksen juttuihin ja tapahtumien järkkäilyyn, ja haluan ensi vuonna entisestään edistää näitä väyliä, joilla kandiseuralaiset voivat päästä mukaan TLK:n toimintaan ja mm. antaa palautetta toimijoille entistä helpommin.

Veronika Salmio

ehdolla hallitukseen

 

1.Hellou!

Olen Veronika, vitosvuoden medisiinari C. Taipalukselta. Kuluvana vuonna olen toiminut hallituksessa opintoasiainvastaavana sekä lisäksi parissa halloped-pestissä. Vapaa-ajalla tykkään urheilla, rentoilla ja kehittää itseäni (tai ainakin yritän uskotella itseäni niin) mm. jatkuvasti katkeilevan Duolingo-streakin tai hyvien podcastien parissa.
 
2. aikaansaava, vastuuntuntoinen, määrätietoinen
 
3. Olen motivoitunut hallituksessa toimimiseen ja lupaan jatkossakin hoitaa tonttini loppuun saakka. Intoni näitä hommia kohtaan ei ole laskenut ollenkaan, ja toivonkin ensi vuonna pystyväni tekemään vielä paremmin töitä tältä vuodelta kertyneen kokemuksen avulla. Aion edelleen toimia parhaani mukaan koko kandiseuran ja kaikkien opiskelijoiden yhteisen hyvän puolesta, mikäli minut tähän pestiin uudelleen valitaan.
 
4. Tänä vuonna yllätyksenäkin tullut hybridiopetuksen alasajo ja siihen liittyvä keskustelu on ainakin yksi konkreettinen asia jonka parissa haluan tehdä töitä. Koen, että meidän opiskelijoiden nuoren sukupolven ääni pitää jatkossakin saada kuuluviin meitä koskevissa asioissa. Koulutuksessa on vielä paljon kehittämisen varaa, ja haluaisinkin esimerkiksi jatkaa jo hyvään alkuun saatua syvärien kehittämisprojektia. Toisaalta yleisesti kandiseuran toiminnassa haluan edistää kaikkien seuralaisten hyvinvointia, avointa ja ymmärtävää opiskelijakulttuuria sekä vakaata TLK:n toimintaa myös tuleville vuosikursseille.