Cursus Kukko – 2015 aloittaneet

Isäntä: Ville Kukko
Emäntä: Aino-Kaisa Husu

Cursus Hannula – 2014 aloittaneet

Isäntä: Verneri Hannula
Emäntä: Tiina Johansson

Cursus Kesti – 2013 aloittaneet

Cursus Huuskonen – 2012 aloittaneet

Cursus Ruotsalainen – 2011 aloittaneet

Cursus Koivunen – 2010 aloittaneet

Uuden vuosikymmenen myötä oli aika kääntää uusi lehti Tampereen Yliopistossa. Kun lopullinen lista hyväksytyistä opiskelijoista valmistui, tuli selväksi että yliopiston organisaatio ei sellaisenaan kestä tämän mittaluokan tekijöitä. Lääketieteellinen tiedekunta muuttui Lääketieteen yksiköksi ja Kaupin kampuksen alueelle marssi 97 päämäärätietoista sankaria, kukin varsin erilaisista lähtökohdista. Pahaa-aavistamattomat kurssilaiset valitsivat emäntä Milla Mörskyn ja isäntä Lauri Koivusen huitelemaan yhteisten asioiden ääressä. Vuoden myötä kurssiin liittyi tervetulleita vahvistuksia. Fuksivuoden päättyessä 99 vahvuisen joukon eteen asetettiin mahdottomalta tuntuneita haasteita aina mannapuuropreparaateista toogabileisiin. Varsin pian selvisi kuitenkin että pienestä koostaan huolimatta vuosikurssi ylittää kaikki odotukset ja hetkessä koko ryhmä hitsautuikin yhteen isoksi pysäyttämättömäksi höyryjyräksi. Jokainen ongelma ratkesi viimeistää kiukulla. Olimmehan jo ennen joulua ehtineet mm. tuoda koko Afrikan Tampereen kylmään syksyyn. Vuodet näyttävät kuinka näiden tulevaisuuden toivojen tulee käymään, mutta varmaa on se, että jälkensä Cursus Koivunen ainakin jättää maailmaan.

Isäntä: Lauri Koivunen
Emäntä: Saramia Sulkamo

Cursus Jolkkonen – 2009 aloittaneet

Syksyllä 2009 saapui Kauppiin taas uusi sukupolvi lääkärinalkuja, jotka vielä etsivät itseään ja toisiaan. Nopeasti hioutui heistä kuitenkin tiivis yhteisö, joka Cursus Jolkkosena tunnetaan, ja he herättivät laajasti huomiota kunnostautumalla niin lääketieteen kuin vapaa-ajankin haasteissa. Vuosikurssia ohjastavat rajatonta rakkauttaan viljellen isäntä Santeri Jolkkonen ja emäntä Hanna Vanhala

Isäntä: Santeri Jolkkonen
Emäntä: Hanna Vanhala

Cursus Laakso – 2008 aloittaneet

Vuoden 2008 syksyllä, ensimmäisenä päivänä Kaupin metsissä Cursus Laakso oli vain pilkkeenä kaikkien niiden silmäkulmissa jotka epätoivoissaan, “peura ajovaloissa”-ilme kasvoillaan, yrittivät löytää määränpäätään. Mystistä Bio rakennusta, jonka siihen asti uskottiin olevan täysi myytti, kansantaruissa kulkeva legenda ja iltasatujen pilvilinna. Niin vain kävi että kaikki kuitenkin vastoinkäymisistä huolimatta löysivät metsän siimeksestä rakennuksen jossa todella luki “Tampereen Lääketieteen oppilaitos”. Kaikkien hämmästykseksi, valintakoelautakunnan luopuessa kiintiöistä ja turhista yrityksistään vaikuttaa opiskelijoiden sukupuoli jakaumaan, vuoden 2008 kurssilla on miesvalta! Laske ja ihmettele, 55 % näistä mahtavista persoonista on miehiä! Arvoisa lautakunta: luopuminen on valtaa. Tällä vuosikurssilla on sanansa sanottavana tulevaisuudesta ja ihan kaikesta muustakin. Vaikka toistaiseksi yritämmekin vain selvitä verikokeen otosta pyörtymättä, tunnistaa tarpeeksi monta vaaleanpuna-violetti täpläistä preparaattia ja ymmärtää luennosta edes sen ensimmäisen lauseen, on tässä joukko tulevia maailman parantajia. Vuonna 2014 Suomen terveydenhuolto räiskyy ja paukkuu kun nämä intoa puhkuvat Laaksolaiset päästävät itsensä lopullisesti irti maailmaan.Eikä kenellekään jää epäselväksi ketä ne Cursus Laaksolaiset ovat laulun kaikuessa TAYS:n käytävillä: “Me oltiin futareita, kemistejä, ylppäreitä, perheellisiä äitejä, ammattimuusikoita. Me oltiin teekkareita, humanisteja, teknikoita, sairaanhoitajia ja perusduunareita…”

Isäntä: Miska Laakso
Emäntä: Eija Haapamäki

Cursus Seppo – 2007 aloittaneet

Isäntä: Anssi Seppo
Emäntä: Tiia Mönttinen

Cursus Juslin – 2006 aloittaneet

Isäntä: Sami Juslin
Emäntä: Maija Pietinalho

Cursus Korvola – 2005 aloittaneet

Tapahtui syksyllä 2005: ennen kuin lumi peitti hämäläisen tasangon, astui Aamosvillen saluunaan tuntematon cowhenkilöjoukko. Paikalliset cowboyt ja cowgirlit ymmärsivät heti välttää vihamielisyyksiä vieraiden kanssa, koska tiesivät jäävänsä toiseksi. Korvolat eivät olleet tulleet jäädäkseen. Näillä viiman karaisemilla kasvoilla lepäsi rauhallinen päättäväisyys; Korvolat tiesivät tehtävänsä. Edessä oli kuusi vuotta rankkaa työtä metsänreunan ranchilla sisältäen mm. käärmeiden katetrointia, satuloiden suturointia ja lumbaalipunktioita lehmille. Kun vihdoin koittaisi aika ratsastaa kohti auringonlaskua, olisi jokaiselle Korvoloista riittämiin työtä sairastelevissa kyläläisissä. Tuolloin ainoaksi murheeksi jäisivät pahat TEO-intiaanit, jotka mieluusti ottavat mukaansa tielleen osuvien lehmipoikien stetoskoopit…

Isäntä: Kalle Korvola
Emäntä: Tiia Reho

Cursus Luoto – 2004 aloittaneet

Syksyllä 2004 aloitti 109 onnellista, tarmokasta ja alkuun hiukan sinisilmäistä lääkärinalkua kuraisen taipaleensa Biolääketieteen vihreänoransseistä sävyistä kohti Kliinisen hohtavan valkoisia takkeja ja kopisevia käytäviä. Medisiinarielämä soljui eteenpäin Injektioviidakosta Paratiisi-Luodolle, jossa vanhemmat kollegat viimeistään myönsivät kurssin olevan vailla vertaa. Alusta lähtien ovat kuria, järjestystä ja yhteishenkeä ylläpitäneet kurssin isäntä Teemu Luoto sekä senior-pr Pekka Tamminen. Preklinikan myrskyissä emännät, kurssin alkuperäinen Tanja Törölä sekä seuraajansa Tiia Räsänen, joutuivat vuorollaan väistymään; nyttemmin Teemun työparina toimii aktiivinen ja idearikas Sanna Hurskainen. Toivottavasti aina horisontissa häämöttävään valmistumiseen saakka. Tutor-ryhmät vaihtuvat, opinnot etenevät, mutta oma C. Luoto on ja pysyy.

Isäntä: Teemu Luoto
Emäntä: Sanna Hurskainen

Cursus Liimatainen – 2003 aloittaneet

Kaukana Kaupin taikametsässä, missä kuuset humisevat ja juorutädit visertävät iloisesti puiden oksilla, on vanha ja vakaa Biolääketieteen laitos. Eräänä aurinkoisena syyspäivänä tuo vanha ja viisas linnoitus vilkaisi Buranakalenteriaan ja totesi ilokseen, että taas on tuo vuoden suurin päivä: Pikapuoliin metsän polut täyttyisivät iloisena vilistävistä tuoreista lääkärinaluista. Ja jo hetken kuluttua tuo vanha ja kunnioitusta herättävä opinahjo nyökkäsi tietäväisesti huomatessaan ensimmäisten innokkaiden jo rynnistävän kohti sen salaperäisyyttä uhkuvaa vihreyttä. Sydän lämmöstä täyttyen se aukaisi ovensa ja sulki sisäänsä kaikki 107 nuorta ja kaunista maailmanparantajaa.Pian tulokkaat saivat jo nimensä kultakantisiin kirjoihin: Cursus Liimataisen sinetti oli lyöty ja matka kohti taivaallista Paratiisia saattoi alkaa. Matkasta oli tuleva pitkä ja ongelmalähtöinen sillä Helvetin monet koetukset olisi vielä kohdattava ennen taivaan rannassa häämöttävää Hippokrateen valaa. Paratiisiin päästäkseen heidän olisi myös selviydyttävä seitsemästä kuolemansynnistä, jotta pääsy elämän eliksiirin lähteille olisi taattu.

Isäntä: Jonne Liimatainen
Emäntä: Anniina Aalto

Cursus Räisänen – 2002 aloittaneet

Päätös Sisiliassa oli tehty, Tampereelle oli saatava sukujen edustajia. Järjestettiinpä rekrytointitilaisuus Tampereelle halajaville, koska vain parhaista parhaat haluttiin mukaan. Näin tuli valituksi tiivis satapäinen joukko sukujen edustajia. Syksyllä 2002 päätoimitilat löytyivät koodinimellä “B” kulkevasta rakennuksesta, primus motoreiksi nousivat Don Räisänen sekä Doña Kelloniemi. Aina ei niin päivänvaloa kestävien liiketoimien naruja käsissään pitelevät Hirviniemi ja Hänninen. Sivistystä vieraalla maaperällä myös kaivattiin ja tässä edustajat Kemppainen ja Andersson astuivat kuvaan tarjoamalla kirjallisuutta ‘ammatin’ harjoittamisesta. Tunnetusti ala voi olla myös henkisesti erittäin raskasta, vastuunkantajina betonisaappaiden uhatessa toimivat Hellgren ja Hermans.

Isäntä: Mikko Räisänen
Emäntä: Jaana Repo

Cursus Järventausta – 2001 Aloittaneet

Elokuun 27. vuonna 2001 aloitti Cursus Järventaustan ylpeys, M/S Silja Testical kuusivuotisen merimatkansa kohti endokriinistä paratiisia, Langerhansin saarta. Vaarallisissa suolenpoukamissa alustaan ylväänä johtaa kapteenimme ja Isäntämme Petri Järventausta, apunaan aina äidillinen (risteily-) Emäntämme Marjo Iivonen. Ilman polttoainetta alus ei kuitenkaan selviytyisi ensimmäisestäkään peristalttisesta hyökyaallosta, joten yhteydet teollisuuteen on pidettävä kunnossa – PR-vastaavina radion ääressä häärivät Marleena Dunder ja Paula Kallioniemi. Kuuden vuoden aikana moni ehtii kuitenkin kyllästyä pullomeren ja karaoken huvituksiin. Ajanvietteenä ajoittain kurssillamme onkin kirjojen luku, ihme kyllä! Marika Ervasti ja Tuomas Jukkola vaihtavatkin mielellään ylimääräiset rahamme kirjahyllyä komistaviin suurteoksiin. Astu Laivaan!

Isäntä: Petri Järventausta
Emäntä: Marjo Iivonen