Vuoden opetushenkilöt 2019 ovat…

Kuvassa vuoden opetushenkilöitä vuosimallia 2019. Vasemmalta: Tiia Reho, Tommi Kiekara, Riikka Vuorinen, Riitta Huotari-Orava, Juhani Jääskeläinen. Myös palkitut Seppo Parkkila ja Ville Mattila eivät ehtineet paikalle.

TLK:n opintoasiainvastaavat järjestävät perinteisesti lukukauden päätteeksi Vuoden opetushenkilö -äänestyksen, jossa kaikki tamperelaiset medisiinarit saavat äänestää sydäntään lähellä olevaa opetushenkilöä. Ja onneksi meidän huippujen opettajiemme joukosta löytyy, mitä äänestää!

Tämän syksyn 2019 osalta kurssikohtaisesti eniten äänestetyt opetushenkilöt ovat siis:
CI Juhani Jääskeläinen (yleislääketieteen kl. op)
Juhania äänestäneet perustelivat valintaansa tämän huomaavaisuudella, sympaattisuudella ja rauhallisuudella. Erityisen arvokkaaksi oli koettu Juhanin antama tuki lääkisopintojen ensiaskelissa.

CII Seppo Parkkila (anatomian prof.)
Äänestysten perusteluissa toistuivat Sepon mukaansatempaava tapa saada luennoillaan anatomia kuulostamaan kiinnostavalta – ja vielä tuntumaan helpolta! – Ei mikään helppo nakki.

CIII Riitta Huotari-Orava (patologian kl. op.)
Riitan kohdalla äänestäneet mainitsivat perusteluiksi hänen huolellisuutensa ja innostavuutensa. Hänen ainutlaatuinen kykynsä kohdata jokainen opiskelija yksilönä sekä muistaa kaikkien nimet läpi vuosien tuo opetukseen välittävää henkilökohtaisuutta.

CIV Ville Mattila (ortopedian ap. prof.)
Villen äänestäjien perusteluissa toistuivat hänen opiskelijamyönteisyytensä ja aito halu saada palautetta ja kehittää opetusta sen myötä. Hänen rento ja käytännönläheinen opetustyylinsä on koettu kannustavaksi.

CV Riikka Vuorinen (gynekologian kl. op.)
Riikkan valintaa perusteltiin erityisesti hänen innostavan ja positiivisen opetusotteensa vuoksi. “Pikkuklinikoiden pedagogiseksi ihmeeksikin” mainittu Riikka on omistautunut opetuksen kehittämiselle kandien hyväksi.

CVI Tiia Reho (työterveyshuollon kl. op.)
Tiian äänestäjien perusteluissa korostui hänen kykynsä yksinkertaistaa ja painottaa opetuksessa yleislääkärille keskeisimpiä asioita. Innostavalla otteellaan hän loihtii puuduttavatkin asiat kiinnostavaan muotoon. “Tiian ansiosta pärjätään TK:n työterveysasioissa pinnalla!”

Koko kandiseurasta eniten ääniä sai ja näin ollen TLK:n Vuoden opetushenkilöksi valittiin Tommi Kiekara (radiologian kl. op.)!
Tommin perusteellisuutta ja kykyä osoittaa olennainen kiiteltiin perusteluissa kauttaaltaan. Opetusten rento ilmapiiri ja Tommin pettämätön huumori ylläpitävät mielenkiintoa läpi iltapäivän vaikka hämärämmässäkin huoneessa. Ja se vasta on jotakin!

Tänään maanantaina 25.11. Arvon Visakorpi -salissa järjestetyssä Vuoden Opetushenkilö -gaalassa saimme kuulla näiltä loistavilta opettajilta totuttuun tapaan viihdyttäviä luentoja.

Onnea kaikille palkituille, kiitokset äänestäneille ja gaalaan paikalle saapuneille. Kannattaa tiirailla jatkossakin opetushenkilöitä sillä silmällä, jotta tiedät, kenelle annat äänesi ensi kerralla!