JÄSENETUJA TLK ry:n jäsenille

AATOS-ILLAT – Lääkäriseura Duodecimin tarjoamia pohdiskelevia keskusteluiltoja lääkärintyöhön ja lääkäriyteen liittyvistä teemoista viinin ja juuston kera.

AINEJÄRJESTÖTILA KANDIS – Brvolla sijaitseva taukotila, jossa Duodecim Terveysportin tarjoamaa kahvia ja teetä, kollegoja, lehtiä, sohvia, pelejä sekä pingis- ja biljardipöytä.

AMOS-KLUBI – Varastokatu 3:ssa sijaitseva TLK:n oma saunallinen vapaa-ajan tila. Varaukset toimiston kautta. Käyttö on jäsenelle kurssin, TLK:n ja kerhojen tapahtumiin täysin ilmaista. Vuokrattavissa myös yksityiseen käyttöön jäsenhintaan.

BÄNDIKÄMPPÄ – Pienteollisuustalon kellarikerroksen bändikämpässä harjoittelevat musikaaliset kandiseuralaiset, Pseudon bändi sekä kurssien bändit, joiden spektaakkelit ovat tunnetusti kaikkien lääkiksen bileiden odotetuin ohjelmanumero. TLK alivuokraa tilaa myös ulkopuolisille ja alumnibändeille.

EDUNVALVONTA – Opiskelijan parhaaksi. Tarkoittaa opintoihin liittyvään päätökseentekoon osallistumista ja sananmukaisesti opiskelijoiden etujen ja oikeuksien valvomista yliopiston eri toimielimissä. Edunvalvonta sisältää kaikkea poissaolokäytännöistä kurssien sisältöihin vaikuttamiseen. TLK:lla on opiskelijaedustajia MET-tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa, tutkinnonsuunnittelutoimikunnassa (TST) sekä useassa tiedekunnan eri työryhmässä. TLK:sta on myös edustus Suomen Medisiinariliiton hallituksessa, joten jäsenten etuja valvotaan sekä paikallisesti että kansallisesti.

FiMSIC – Eli Finnish Medical Students’ International Committee on Suomen Medisiinariliiton Ulkoasiainvaliokunta, joka edustaa suomalaisia lääketieteen opiskelijoita maailman lääketieteen opiskelijoiden kattojärjestössä IFMSA:ssa. FiMSIC tarjoaa lääkisopiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistyä, kehittää itseään lukuisten koulutuksien kautta sekä osallistua projektitoimintaan niin paikallisesti kuin kansallisesti. FiMSIC:n kautta lähtee vuosittain yli sata lääkisopiskelijaa harjoittelu- tai tutkimusvaihtoon kaikille maailman mantereille. Kansallisissa koulutusviikonlopuissa sekä lukuisissa paikallistapahtumissa tarjotaan koulutusta lääketieteen opinto-ohjelmassa vähemmän katetuista aiheista, kuten seksuaaliterveydestä, kehitysyhteistyöstä ja kansanterveydestä. FiMSIC:n jatkuvista projekteista nallesairaala mahdollistaa opiskelijoille lapsien kohtaamisen ja lapsille lääkäripelkojen lieventymisen. S.U.L.L.E.-seksuaaliterveysprojektissa yläasteikäisten kanssa puhumme tabuina pidetyistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Kysy tarvittaessa lisää Tampereen paikallistiimiltä! tampere@fimsic.org

FLATUSKandiseuramme perinteikäs jäsenlehti, josta pääset lukemaan hupaisia ja silloin tällöin asiapitoisiakin juttuja tamperelaisesta medisiinarielämästä. Flatusta on julkaistu jo vuodesta 1972 lähtien – lehti on siis yhtä vanha kuin kandiseuramme! E-Flatuksen löydät jäsenalueelta. Kaikki jäsenet fuksista kutoseen ovat tervetulleita toimitukseen!

JÄSENYYS – TLK:n jäsen nauttii kaikesta opintojen ympärille tuotetusta toiminnasta ja eduista. TLK:n jäsen on samalla myös Suomen Medisiinariliitto ry:n jäsen.

KANDIN TYÖOPAS – Medisiinariliiton tiivistämä kooste lääkärisopimuksesta eli kunnallisesta lääkärien virkaehtosopimuksesta. Sisältää hyödyllistä tietoa omista oikeuksista työntekijänä. Neljännen ja viidennen vuoden opintojen suorittaneille kandeille tietoa oikeuksista lääkärin sijaisena toimimiseen.

KERHOT – TLK:n piirissä toimii monia kaikille jäsenille avoimia kerhoja: kulttuurikerho Cor Culturae, kestävyysurheilukerho FTA, kulinaristikerho Edimus, elokuvakerho Kaihi, laskettelukerho Lume, metsästyskerho Metsästävät ja eräilevät medisiinarit Meme, teatterikerho Pseudo, drinkkikerho Spiritus, kristittyjen medisiinareiden kerho Arbor Vitae, ratsastuskerho Cauda Equina, e-urheilun kerho TLK eSports, sukelluskerho Submersio, LGBTQ+ -kerho Obliquus, rauhallisen ajanvieton kerho Vetulus sekä TLK:n lautapelikerho. Kuka vain voi perustaa kerhon ja edistää kandiseuran hyvinvointia harrastuksien kautta!

KESTIPAKU – Edullinen pakettiauto vain TLK:n jäsenille. Vuokrausohjeet jäsensivulla.

KIRJAKÄRRY – Käytettyjä opuksia sopuhintaan muilta opiskelijoilta Kandikselta.

KIRJAMYYNTI –Kurssikirjoja ja alan kirjallisuutta Tuulan toimistolta. Myynnissä esimerkiksi kandiseurojen kustantamia kirjoja.

KULTTUURI – Teatteri- ja konserttireissuja edullisemmilla ryhmähinnoilla ja muita mukavia kulttuuritapahtumia.

LEHDET – Kandiksella luettavissa Lääkärilehti ja Duodecim, Flatus ja sisarseurojen lehdet sekä paljon muita.

LIIKUNTA – Lajikokeiluja, sekä ulko- että sisävuoroja eri lajeissa. Mm. sählyvuoro Tampere areenalla ja korisvuorot TAMKilla. Uutena tulleet pesäpallokerho ja höntsärinki tarjoavat mahollisuuden liikkua myös ulkosalla. Lisäksi yritysten kanssa yhteistyössä järjestettävät Hunaja Cup, Terveystalo Cup ja Pihlajalinnan keilaturnaus. Kandikselta on jäsenille lainattavissa kyykkäsetti ja muita urheiluvälineitä.

NETTISIVUT – Kandiseuralaisen tietopankki opiskelusta ja TLK:sta, tapahtumat saatavissa omaan kalenteriin TLKalenterista, Flatusarkisto ynnä muuta – enemmän sisältöä jäsentunnuksilla.

PERINTEET – TLK järjestää jäsenilleen vuosittain perinteikkäitä karkeloita: toogat, Wuosijuhlat, Wappu ja monia muita tapahtumia kasoittain.

SML – Suomen Medisiinariliitto. SML:n jäsen voit olla vain oman kandiseurasi kautta. SML:n kautta saat mm. tuikitärkeän vastuuvakuutuksen opiskeluaikana, mikäli opetustilanteessa sattuisi potilasta tai potilaan omaisuutta vahingoittava virhe. Lisäksi SML tarjoaa koulutuksia ja muita tilaisuuksia, joista on paljon apua esimerkiksi ennen kesän amanuenssuureja tai ensimmäisiä kesätöitä lääkärin sijaisena.

TAPAHTUMAT – TLK:n vuosi on täynnä tapahtumia! Osallistumismahdollisuus niihin tulee automaattisesti jäsenyyden kautta. Kaikkea löytyy lähtien sitseistä ja excursioista aina perheellisten pikkujouluihin! TLK:n jäsenenä voit myös saada esim. kiintiölipun Kauppakadun Approon.

TOIMISTO – Pöytäkone, printteri ja skanneri käytössäsi kandiseuran toimistossa Tuulan ollessa paikalla. Tietokoneella Office-palvelut.

TYÖPAIKAT – TLK yhteistyökumppaneineen tekee töiden etsimisestä ennennäkemättömän helppoa: selaa nettisivujen jäsenalueelta yhteistyökumppaneiden työpaikkailmoituksia ja liity työpaikkasähköpostilistalle. Ilmoituksia on vuosikurssistatuksesta riippumatta moneen lähtöön fuksista kutosiin.

VAATEKAUPPA – Kulje tyylikkäästi kandiseurakuteissa! TLK:n logolla varustettuja vaatteita ja asusteita tilattavissa kätevästi verkkokaupasta.

VASTUU- JA OIKEUSTURVAVAKUUTUS – Sisältyy jäsenmaksuun Medisiinariliiton kautta. Voimassa 1.vuosikurssista alkaen lääketieteellisia toimenpiteitä suoritettaessa mm. opetustilanteissa ja perustutkintoon sisältyvässä harjoittelussa. Vakuutus voimassa valmistumiseen asti Pohjoismaissa

VERKOSTO – Kandiseura on linkki muihin lääketieteen järjestöihin sekä poikkitieteellisiin piireihin. Paikallisesti Tampereen Nuori Lääkäri -yhdistys, korkeakouluyhteisön muut opiskelijajärjestöt sekä ylioppilaskunta TREY. Valtakunnallisesti sisarseurat, Nuori Lääkäri-yhdistys, Suomen Lääkäriliitto ja Duodecim.

VUOKRA-ASUNNOT – Tampereen kandeille suunnattuja vuokra- ja myynti-ilmoituksia jäsensivujen puolella.

YRITYSYHTEISTYÖ – TLK:n jäsenenä saat yhteistyökumppaneiltamme rahanarvoisia etuja (Esim. LähiTapiolan kotivakuutus alennettuun hintaan.) Lisäksi jäsenillä on oikeus osallistua yhteistyökumppaneidemme järjestämiin luentotilaisuuksiin ja tapahtumiin.

WUOSIJUHLALIPPU JÄSENHINTAAN – Kandiseuramme täyttäessä vuosia aina loka-marraskuussa on kandiseuralaisilla mahdollisuus osallistua arvokkaaseen juhlintaan alennettuun hintaan.

 

Puuttuuko listasta joku? Haluatko lisää jäsenetuja? Heittele ideoita ja anna palautetta TLK:n hallitukselle, virkailijoille ja toimihenkilöille. Hallituksen tavoitat tlk-hallitus@lists.tuni.fi sekä nettisivujen jäsenalueelta löytyvän palautelomakkeen kautta. Kaikkien viroissa olevien nimet ja yhteystiedot löydät nettisivuilta kandit.fi/hallitus ja kandit.fi/toimihenkilöt.