Kandidaattiseuran viralliset kerhot

Arbor Vitae – Tampereen kristityt medisiinarit

Arbor vitae on vanha ja perinteikäs TLK:n kerho, jonka tarkoitus on vahvistaa yhteyttä kristittyjen medisiinarien välillä. Toimintaamme kuuluu niin rentoja illanviettoja kuin opetus- ja keskustelupainotteisia puhujailtoja sekä monenlaista muutakin yhteistä toimintaa. Arbor-iltojen lisäksi järjestämme tilaisuuksia ja tapahtumia yhdessä muiden tamperelaisten kristillisten opiskelijajärjestöjen sekä muiden kaupunkien kristillisten medisiinarikerhojen kanssa. Seuraa Arboria Instagramissa @arbortampere. Kerhoa vetävät Ida-Maria, Sini ja Lotta, joihin voi matalalla kynnyksellä olla yhteydessä ja kysyä lisätietoa.

ida-maria.tavast@tuni.fi / lotta.salmi@tuni.fi


Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Cauda equina – Hevoskerho

Tervetuloa mukaan TLK:n hevoskerhoon, joka kutsuu osallistumaan niin harrastajat kuin vasta-alkajatkin. Tavoitteenamme on järjestää kaikkea toimintaa alkeiskursseista viikonloppuleireihin ja oheistreeneistä hevostapahtumareissuihin. Ilmoitamme tapahtumistamme Facebook-ryhmässämme ja heppajutuista keskustellaan myös WhatsAppin puolella. Mukaan voi lähteä vain rapsuttelemaan hevosia tai treenaamaan hyvässä seurassa tavoitteellisemmin! 

Edimus – kulinaristikerho

Miltä kuulostaisi vaikkapa simpukat, tapasilta tai itsetehty pasta? Kerhon ideana on tutustua eri ruokalajien tekoon ja tarkoituksena on, että mikään ruokaan liittyvä ei olisi meille vierasta.

Tapahtumia järjestetään kiinnostuksen pohjalta ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tuleviin tapahtumiin. Iltoja pidetään noin kerran kuussa. Huomioimme myös erityisruokavaliot, jolloin kuka vain TLK:sta voi huoletta osallistua. Tule kanssamme ruokamatkalle! Lisää tietoa lumi.tran[at]tuni.fi

Cor Culturae – Kulttuurikerho

Cor Culturae on matalan kynnyksen kulttuurifoorumi, josta Tampereen medisiinarit voivat löytää seuraa ja vinkkejä erinäisiin kulttuurikokemuksiin jazz-konserteista taidemuseoihin ja lavarunoudesta moderniin teatteriin. Toiminta on hyvin vapaamuotoista ja avointa jäsenten ehdotuksille. Operoimme pääasiallisesti whatsapp-ryhmän kautta, jonne jäsenet linkkailevat itseään kiinnostavia tapauksia ja voivat huudella seuraa. Minkäänlaista aiempaa kokemusta kerho ei vaadi ja laajan skaalan kulttuurikattaus takaa, että opiskelijabudjetillakin voi löytää uusia kokemuksia opiskelun vastapainoksi. Laita viestiä mikke.happonen@tuni.fi, niin lisäilen ryhmään!

eSports – Elektronisen viihteen kerho

TLK eSports järjestää spektaakkelimaisia pelitapahtumia tilanteen salliessa klubillamme Amoksella.

Tapahtumissa pelaamme moninpelejä pääasiassa omilla tietokoneillamme lähiverkon kautta. Koska olemme kuitenkin veritulppatietoisia kandidaatteja, ei tapahtuma ole pelkkää naama näytössä istumista. Lähes yhtä tärkeää on saunominen ja porukalla tekeminen. Paikalla onkin usein ollut musiikkipelejä, tanssipelejä, virtuaalilaseja ja muuta kiinnostavaa. Tärkeää on myös tietää kuka on missäkin pelissä paras, joten tapahtumissamme pääset osallistumaan myös turnauksiin.

FTA – Juoksu-, hiihto- ja suunnistuskerho

FTA on TLK:n oma juoksu-, hiihto- ja suunnistuskerho. FTA:n pyrkimyksenä on edistää lääketieteen opiskelijoiden fyysistä suorituskykyä ja henkistä hyvinvointia aloituskunnosta ja taidoista riippumatta. Toimintamme perustuu kerran viikossa järjestettäviin yhteislenkkeihin yleensä juosten ja talvella myös hiihtäen. Suunnistusta tarjoamme TLK:n Syys- ja Kevätgameseissä, sekä suunnistuskoulussa. FTA:n joukkueita osallistuu vuosittain suunnistuksen Jukolan ja Venlojen viesteihin. 
 
FTA:n löytää facebookista, josta löytää myös linkit juoksun, hiihdon ja suunnistuksen Whatsapp-ryhmiin.

Kaihi – Elokuvakerho

Elokuvakerho Kaihi on yksi TLK:n vanhimmista kerhoista; se on muutamia taukoja lukuunottamatta toiminut yhtäjaksoisesti jo 80-luvulta. Kaihi on tarjonnut elokuva-elämyksiä TLK:laisille, ja usein muillekin ainejärjestöille, välillä yliopistojen auditorioissa, välillä seuralaisten kodeissa. Viime vuosina Kaihi on toiminut lähinnä kandidaattiseuran omalla Amos-klubilla, jossa HD-dataprojektorin ja erinomaisen äänentoistojärjestelmän avulla nautitaan kuukausittain filmeistä. Kaihi on viime vuosina pyrkinyt näyttämään vähemmän tunnettuja, aliarvostettuja elokuvahelmiä, mutta aina silloin tällöin nautitaan myös Hollywoodin tuotteista, kuten perinteeksi muodostuneessa maratonissa, jossa päivän aikana katsotaan kokonainen elokuvatrilogia. 

Kaihin tuoreimmat kelamestarit ovat Ida Laulainen (Cursus Starck) ja Inka Pirinen (Cursus Strack).

Lautapelikerho

Lautapelikerho kokoaa yhteen kaikki kortti- ja lautapeleistä kiinnostuneet medisiinarit. Toimintamme huipentumia ovat noin kerran kuukaudessa järjestettävät lautapeli-illat, jolloin kokoonnumme Amokselle paiskimaan noppia ja siirtelemään kuutioita myöhään yöhön asti. Lautapeli-iltoihin ovat tervetulleita kaikki kandiseuran jäsenet ja peli-illoista ilmoitetaan etukäteen kandiseuran sähköpostilistalla.

Lautapelikerholta löytyy myös alati laajeneva lautapelikokoelma, jota säilytetään kandiksella. Lautapelit ovat kerhon jäsenten käytössä hyppytuntien iloksi tai vaikka lainattavaksi omiin peleihin ystävien kanssa.

Mikäli lautapelailu kiinnostaa, niin tule tutustumaan Amoksen peli-iltoihin tai liity kerhon whatsapp-ryhmään. Whatsapp-ryhmässä keskustellaan tulevien peli-iltojen peleistä sekä huudellaan peliseuraa, pelihimo iskee akuutisti. Lisätietoa lautapelikerhovastaavalta Joni Söderlingiltä (Cursus Taipalus).

LuMe – Lumiset Medisiinarit

Laskettelu- ja lautailukerho LuMe (Lumiset Medisiinarit) tarjoaa toimintaa kaikille alamäkiurheilusta kiinnostuneille! Perinteisesti vuoteen on kuulunut ensiapupäivystystä Sappeen hiihtokeskuksessa neljän viikon ajan keväisin. Näin myös prekliinisillä kursseilla olevat pääsevät soveltamaan ensiaputaitoja käytännössä ja kiitoksena lumelaiset saavat käyttöönsä Sappeen kausikortit koko talveksi! Keväisin on järjestetty viikonloppureissu johonkin kotimaan hiihtokeskukseen ja kauden huipennuksena alppimatka joulu- tai pääsiäislomalla. Näiden lisäksi kauteen mahtuu illanviettoja ja muuta mukavaa! Lisätietoja kerhon kaikesta toiminnasta saat facebook-ryhmästämme, sähköpostilla tai hihasta vetäisemällä. Tervetuloa mukaan toimintaan vehkeisiin katsomatta!

Obliquus – LGBTQ+ -kerho

Obliquus on kandiseuran LGBTQ+ -jäsenille ja kaikille asiasta kiinnostuneille suunnattu kerho. Tarkoituksenamme on viettää aikaa samanhenkisellä porukalla, tarjota vertaistukea sekä edistää tasa-arvoa kandiseurassa. Järjestämme vuosittain 1-2 tapaamista Amoksella, joista tiedotetaan TLK:n sähköpostilistalla, sekä lisäksi noin kerran kuussa epävirallisempia tapaamisia milloin missäkin. Näistä tiedotetaan kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan uusiin lääkisläisiin, keskustelemaan viihtyisässä seurassa tai muuten vain liittymään kerhoon, ota yhteyttä mia.leppanen(a)tuni.fi.

Pseudo – Teatterikerho

Pseudo on TLK:n ikioma teatterikerho. Alunperin jo vuonna 1999 perustettu kerho on seuramme suurimpia, vuosittain toimintaan osallistuu lähes 150 lääketieteen opiskelijaa. Pääasiallinen toimintamme kiteytyy keväisin täysimittaiseen teatterimusikaaliin, jota keväällä 2018 kävi katsomassa jopa yli 800 ihmistä. Musikaali sisältää näyttelyä, tanssia, livemusiikkia ja laulua, joita täydentää huikeat lavasteet, maskit, puvut ja ääni- sekä valotekniikka. Pääproduktion ohessa Pseudo järjestää improkursseja, ja vuosittain istutaan sitseillä. Pseudo tarjoaa rentoa ja luovaa tekemistä opiskelun oheen teatterista kiinnostuneille. Lisää infoa löydät Pseudon omilta sivuilta.

 

Spiritus – Drinkkikerho

Spiritus on syksyllä 2015 toimintansa aloittanut drinkkikerho, jonka pyrkimyksenä on esitellä cocktailkulttuuria koko TLK:lle. Spiritus järjestää kerhoiltoja erikseen ilmoitettuina päivinä tutulla Amos-klubilla. Kerhoiltoja järjestetään noin kerran kuukaudessa. Illat koostuvat tärkeimpien baarimikkotaitojen harjoittelusta sekä illan teemaan tutustumisesta. Mukanamme pääset oppimaan vapaakaatoa, sheikkausta, flairia, ynnä muuta upeaa!

Kerhoiltamme ovat lähtökohtaisesti alkoholittomia. Tekniikkaharjoittelu toteutetaan vedellä.

Spirituksella on hyvin rajatusti välineistöä, mutta onneksi drinkkimaisterimme lainaavat omaa välineistöään tarvittaessa. Et siis tarvitse omaa shakeria tai muuta välineistöä osallistuaksesi toimintaamme. 😉 Lisäkysymyksiä voi esittää yen.mai[at]tuni.fi, jarkko.koivumaki[at]tuni.fi tai valtteri.jarvenpaa[at]tuni.fi

MeMe – Metsästävät medisiinarit

Metsästävät ja eräilevät Medisiinarit on kerho kaikille erähenkisille. Kerho järjestää retkiä niin metsästyksen kuin muun luonnossa viihtymisen merkeissä. Kerho toimii myös matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, josta on hyvä kysellä kaveria mukaan eräilemään. Perustamisvuonna ohjelmistossa on ollut mm. peuran ja jäniksen metsästystä, kanootilla melomista, sienestystä ja pienimuotoista retkeilyä.


Ajankohtaisesta toiminnasta ilmoitetaan MeMen WhatsApp-ryhmässä. Kerhon tili IG:ssa: @metsamedisiinarit. Lisätietoa kerhon toiminnasta: henri.gronfors[at]tuni.fi.

Vetulus

Mummo/pappa/seniorikerho on suunnattu kaikenikäisille ja -sukupuolisille henkisesti tai fyysisesti mummoutuneille lääkisläisille. Järjestämme rauhallista ajanviettoa samanhenkisessä porukassa mm. leipomisen, käsitöiden ja keskusteluiden parissa. Tapahtumamme ovat alkoholittomia ja päihteettömiä. Myös kerholaisten lapset ovat tervetulleita paikalle.

Kerhon vastuuhenkilöinä toimivat Miska Tiainen, Linnea Unkuri, Lotta Ollila, Ida-Maria Tavast ja Tuuli Risku, joilla tuni-postit ovat etunimi.sukunimi[at]tuni.fi.

Hortonomit

Täällä saat ihailla muiden kasveja, täällä saat olla ylpeä itsestäsi, kasvitietoudestasi ja kasveistasi. Täällä voit myös jakaa sivun vauvakasveja tai saada vastineeksi toisen kasvin. Jokaisen kasvin kanssa kulkee tarina, vaalitaan sitä!

Täällä jaetaan onnistumisia ja epäonnistumisia! Huumorin kautta ne kuolleetkin kasvit näyttää kauniilta. Seuraa Instagramin kautta: TLK_Hortonomit

Lisätietoa: yen.mai[at]tuni.fi ja eveliina.manninen[at]tuni.fi

Chess Mates  –  Shakki-, ja Go-kerho

Shakki-, ja Go-kerho Chess Mates kutsuu kaikki näistä jaloista, pitkät perinteet omaavista peleistä kiinnostuneet medisiinarit koolle! Etkö erota kuningatarta hevosesta? Vai löytyykö sinulta jo Suurmestarin arvonimi? Ei väliä! Chess Mates:iin on tervetulleita kaikki lajeista kiinnostuneet, taitotasosta riippumatta! 

Kerhon kautta pääset tutustumaan toisiin harrastajiin, joka helpottaa ajatusten/ideoiden vaihtoa sekä peliseuran löytämistä vaikkapa hyppytuntien kuluksi. Amoksella järjestettävissä peli-illoissa pääset testaamaan taitosi muita harrastajia vastaan, ja aloittelijana saat ohjausta kerhon vastuuhenkilöiltä! 

Kerhoon pääset liittymällä WhatsApp-ryhmään, missä tiedotetaan tapahtumista, ja mitä kautta voi kysellä pelitovereita kahvikupin ja laudan äärelle kandikselle. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä kerhon vastuuhenkilöihin, eli Cursus Leppäsen lauri.keskikuru(at)tuni.fi sekä tuukka.koistinen(at)tuni.fi