Kandidaattiseuran viralliset kerhot

Arbor Vitae – Tampereen kristityt medisiinarit

Arbor vitae on vanha ja perinteikäs TLK:n kerho, jonka kautta pidämme yhteyttä toisiin samaa alaa opiskeleviin kristittyihin. Nykyään toiminta on puoliksi vapaamuotoisempia tapaamisia ja puoliksi teemailtoja Amoksella. Ennalta sovitusta teemasta alustaa yleensä vierailija. Arbor-iltojen lisäksi järjestämme illanviettoja ja tapahtumia yhdessä muiden tamperelaisten kristillisten opiskelijajärjestöjen sekä muiden kaupunkien kristillisten medisiinarikerhojen kanssa.

Kerhon puheenjohtajana toimii Roosa Kallio. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, vaikka vain katsomaankin joku kerta!

Cauda equina – Hevoskerho

Tervetuloa mukaan TLK:n hevoskerhoon, joka kutsuu osallistumaan niin harrastajat kuin vasta-alkajatkin. Tavoitteenamme on järjestää kaikkea toimintaa alkeiskursseista viikonloppuleireihin ja oheistreeneistä hevostapahtumareissuihin. Ilmoitamme tapahtumistamme Facebook-ryhmässämme ja heppajutuista keskustellaan myös WhatsAppin puolella. Mukaan voi lähteä vain rapsuttelemaan hevosia tai treenaamaan hyvässä seurassa tavoitteellisemmin! 

Edimus – kulinaristikerho

Miltä kuulostaisi vaikkapa simpukat, tapasilta tai itsetehty pasta? Kerhon ideana on tutustua eri ruokalajien tekoon ja tarkoituksena on, että mikään ruokaan liittyvä ei olisi meille vierasta.

Tapahtumia järjestetään kiinnostuksen pohjalta ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tuleviin tapahtumiin. Iltoja pidetään noin kerran kuussa. Huomioimme myös erityisruokavaliot, jolloin kuka vain TLK:sta voi huoletta osallistua. Tule kanssamme ruokamatkalle!

eSports – Elektronisen viihteen kerho

TLK eSports järjestää spektaakkelimaisia pelitapahtumia tilanteen salliessa klubillamme Amoksella.

Tapahtumissa pelaamme moninpelejä pääasiassa omilla tietokoneillamme lähiverkon kautta. Koska olemme kuitenkin veritulppatietoisia kandidaatteja, ei tapahtuma ole pelkkää naama näytössä istumista. Lähes yhtä tärkeää on saunominen ja porukalla tekeminen. Paikalla onkin usein ollut musiikkipelejä, tanssipelejä, virtuaalilaseja ja muuta kiinnostavaa. Tärkeää on myös tietää kuka on missäkin pelissä paras, joten tapahtumissamme pääset osallistumaan myös turnauksiin.

FTA – Juoksu-, hiihto- ja suunnistuskerho

FTA on TLK:n oma juoksu-, hiihto- ja suunnistuskerho. FTA:n pyrkimyksenä on edistää lääketieteen opiskelijoiden fyysistä suorituskykyä ja henkistä hyvinvointia aloituskunnosta ja taidoista riippumatta. Toimintamme perustuu kerran viikossa järjestettäviin yhteislenkkeihin yleensä juosten ja talvella myös hiihtäen. Suunnistusta tarjoamme TLK:n Syys- ja Kevätgameseissä, sekä suunnistuskoulussa. FTA:n joukkueita osallistuu vuosittain suunnistuksen Jukolan ja Venlojen viesteihin. 
 
FTA:n löytää facebookista, josta löytää myös linkit juoksun, hiihdon ja suunnistuksen Whatsapp-ryhmiin.

Kaihi – Elokuvakerho

Elokuvakerho Kaihi on yksi TLK:n vanhimmista kerhoista; se on muutamia taukoja lukuunottamatta toiminut yhtäjaksoisesti jo 80-luvulta. Kaihi on tarjonnut elokuva-elämyksiä TLK:laisille, ja usein muillekin ainejärjestöille, välillä yliopistojen auditorioissa, välillä seuralaisten kodeissa. Viime vuosina Kaihi on toiminut lähinnä kandidaattiseuran omalla Amos-klubilla, jossa HD-dataprojektorin ja erinomaisen äänentoistojärjestelmän avulla nautitaan kuukausittain filmeistä. Kaihi on viime vuosina pyrkinyt näyttämään vähemmän tunnettuja, aliarvostettuja elokuvahelmiä, mutta aina silloin tällöin nautitaan myös Hollywoodin tuotteista, kuten perinteeksi muodostuneessa maratonissa, jossa päivän aikana katsotaan kokonainen elokuvatrilogia. 

Kaihin tuoreimmat kelamestarit ovat Ida Laulainen (Cursus Starck) ja Inka Pirinen (Cursus Strack).

Lautapelikerho

Lautapelikerho kokoaa yhteen kaikki kortti- ja lautapeleistä kiinnostuneet medisiinarit. Toimintamme huipentumia ovat noin kerran kuukaudessa järjestettävät lautapeli-illat, jolloin kokoonnumme Amokselle paiskimaan noppia ja siirtelemään kuutioita myöhään yöhön asti. Lautapeli-iltoihin ovat tervetulleita kaikki kandiseuran jäsenet ja peli-illoista ilmoitetaan etukäteen kandiseuran sähköpostilistalla.

Lautapelikerholta löytyy myös alati laajeneva lautapelikokoelma, jota säilytetään kandiksella. Lautapelit ovat kerhon jäsenten käytössä hyppytuntien iloksi tai vaikka lainattavaksi omiin peleihin ystävien kanssa.

Mikäli lautapelailu kiinnostaa, niin tule tutustumaan Amoksen peli-iltoihin tai liity kerhon whatsapp-ryhmään. Whatsapp-ryhmässä keskustellaan tulevien peli-iltojen peleistä sekä huudellaan peliseuraa, pelihimo iskee akuutisti. Lisätietoa lautapelikerhovastaavalta Joonas Kiililtä (Cursus Heino).

LuMe – Lumiset Medisiinarit

Laskettelu- ja lautailukerho LuMe (Lumiset Medisiinarit) tarjoaa toimintaa kaikille alamäkiurheilusta kiinnostuneille! Perinteisesti vuoteen on kuulunut ensiapupäivystystä Sappeen hiihtokeskuksessa neljän viikon ajan keväisin. Näin myös prekliinisillä kursseilla olevat pääsevät soveltamaan ensiaputaitoja käytännössä ja kiitoksena lumelaiset saavat käyttöönsä Sappeen kausikortit koko talveksi! Keväisin on järjestetty viikonloppureissu johonkin kotimaan hiihtokeskukseen ja kauden huipennuksena alppimatka joulu- tai pääsiäislomalla. Näiden lisäksi kauteen mahtuu illanviettoja ja muuta mukavaa! Lisätietoja kerhon kaikesta toiminnasta saat facebook-ryhmästämme, sähköpostilla tai hihasta vetäisemällä. Tervetuloa mukaan toimintaan vehkeisiin katsomatta!

Obliquus – LGBTQ+ -kerho

Obliquus on kandiseuran LGBTQ+ -jäsenille ja kaikille asiasta kiinnostuneille suunnattu kerho. Tarkoituksenamme on viettää aikaa samanhenkisellä porukalla, tarjota vertaistukea sekä edistää tasa-arvoa kandiseurassa. Järjestämme vuosittain 1-2 tapaamista Amoksella, joista tiedotetaan TLK:n sähköpostilistalla, sekä lisäksi noin kerran kuussa epävirallisempia tapaamisia milloin missäkin. Näistä tiedotetaan kerhon WhatsApp-ryhmässä.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan uusiin lääkisläisiin, keskustelemaan viihtyisässä seurassa tai muuten vain liittymään kerhoon, ota yhteyttä mia.leppanen(a)tuni.fi.

Pseudo – Teatterikerho

Pseudo on TLK:n ikioma teatterikerho. Alunperin jo vuonna 1999 perustettu kerho on seuramme suurimpia, vuosittain toimintaan osallistuu lähes 150 lääketieteen opiskelijaa. Pääasiallinen toimintamme kiteytyy keväisin täysimittaiseen teatterimusikaaliin, jota keväällä 2018 kävi katsomassa jopa yli 800 ihmistä. Musikaali sisältää näyttelyä, tanssia, livemusiikkia ja laulua, joita täydentää huikeat lavasteet, maskit, puvut ja ääni- sekä valotekniikka. Pääproduktion ohessa Pseudo järjestää improkursseja, ja vuosittain istutaan sitseillä. Pseudo tarjoaa rentoa ja luovaa tekemistä opiskelun oheen teatterista kiinnostuneille. Lisää infoa löydät Pseudon omilta sivuilta.

 

Spiritus – Drinkkikerho

Spiritus on syksyllä 2015 toimintansa aloittanut drinkkikerho, jonka pyrkimyksenä on esitellä cocktailkulttuuria koko TLK:lle. Spiritus järjestää kerhoiltoja erikseen ilmoitettuina päivinä tutulla Amos-klubilla. Kerhoiltoja järjestetään noin kerran kuukaudessa. Illat koostuvat tärkeimpien baarimikkotaitojen harjoittelusta sekä illan teemaan tutustumisesta. Mukanamme pääset oppimaan vapaakaatoa, sheikkausta, flairia, ynnä muuta upeaa!

Kerhoiltamme ovat lähtökohtaisesti alkoholittomia. Tekniikkaharjoittelu toteutetaan vedellä.

Spirituksella on hyvin rajatusti välineistöä, mutta onneksi drinkkimaisterimme lainaavat omaa välineistöään tarvittaessa. Et siis tarvitse omaa shakeria tai muuta välineistöä osallistuaksesi toimintaamme. 😉

Submersio – Sukelluskerho

Eikö maanpäällinen elämä aina kiehdo? Lähde ottamaan selvää pinnan alaisesta maailmasta yhdessä muiden medisiinarien kanssa! Submersio järjestää säännöllisesti sukelluskursseja yhteistyössä paikallisten sukellusseurojen ja yritysten kanssa. Koulutuksia voidaan järjestää aina kysynnän mukaan!
 
Kerho kannustaa medisiinareja ottamaan osaa Tampereen Urheilusukeltajien järjestämiin kuukausitapaamisiin (Ravintola Ziipiweikot, tapahtumat Facebookissa nimellä Sammakkomiesten klubi-ilta), jossa paikalla on puhujia sukelluksen eri osa-alueilta. Tapahtuma on osallistujille ilmainen!

Cor Culturae

Ytimekkäästi muotoiltuna Cor Culturae on matalan kynnyksen kulttuurifoorumi, josta Tampereen medisiinarit voivat löytää seuraa ja vinkkejä erinäisiin kulttuurikokemuksiin jazz-konserteista taidemuseoihin ja lavarunoudesta moderniin teatteriin. Toiminta on hyvin vapaamuotoista ja avointa jäsenten ehdotuksille. Operoimme pääasiallisesti whatsapp-ryhmän kautta, jonne jäsenet linkkailevat itseään kiinnostavia tapauksia. Minkäänlaista aiempaa kokemusta kerho ei vaadi ja laajan skaalan kattaus takaa että opiskelijabudjetillakin voi löytää uusia kokemuksia opiskelun vastapainoksi. 

Jos koet kulttuurisydämen sykkivän rinnassasi tai toivot uusia aluevaltauksia vapaa-ajalle, niin laita toki viestiä mikke.happonen(at)tuni.fi.

MeMe – Metsästävät medisiinarit

Metsästävät ja eräilevät Medisiinarit on kerho kaikille erähenkisille. Kerho järjestää retkiä niin metsästyksen kuin muun luonnossa viihtymisen merkeissä. Kerho toimii myös matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, josta on hyvä kysellä kaveria mukaan eräilemään. Perustamisvuonna ohjelmistossa on ollut mm. peuran ja jäniksen metsästystä, kanootilla melomista, sienestystä ja pienimuotoista retkeilyä.


Ajankohtaisesta toiminnasta ilmoitetaan MeMen WhatsApp-ryhmässä. Kerhon tili IG:ssa: @metsamedisiinarit. Lisätietoa kerhon toiminnasta: henri.gronfors[at]tuni.fi.